Παρασκευή απόγευμα προς βράδυ, ή ενδεχομένως και Σάββατο μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων. Το πλαίσιο είναι σαφές, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στους αρχηγούς το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα επί των προαπαιτουμένων για να αρχίσει η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση και εκεί θα δοκιμαστούν οι κόκκινες γραμμές. 

Δύο είναι οι ανησυχίες του Μαξίμου, ως προς τη στάση του κ. Σαμαρά για τα εργασιακά, με δεδομένο ότι θα θυσιαστεί ο κατώτατος μισθός κυρίως όμως ως προς τη στάση του κ. Παπανδρέου στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με δεδομένο ότι η συμφωνία κατατείνει στο να μην επανακρατικοποιηθούν οι υγιείς τράπεζες.

Σε περίπτωση πάντως που οι αρχηγοί δεν θα συμφωνήσουν, ο κ. Παπαδήμος δεν θα έχει άλλη διέξοδο από τη λαϊκή ετυμηγορία, δηλαδή την προσφυγή στις κάλπες. 

Αν υπάρξει συμφωνία ενδέχεται να υπάρξει μια τελευταία συνάντηση με την τρόικα για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, και στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος θα προχωρήσει κανονικά στην διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης.       Θέμης Δαγκλής