Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής , η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου με τα στελέχη της τρόικας στην οδό Ζαλοκώστα. Στη συνάντηση μετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων κ. Γ. Ζανιάς και ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Γ. Χαρδούβελης (ο οποίος αποχώρησε λίγο πριν τις 20.00 για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tovima.gr, η συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει έως αργά το βράδυ.

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις της Παρασκευής με την τρόικα περιλαμβάνουν σειρά κρίσιμων θεμάτων, όπως οι απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα και η μορφή που θα πάρει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Νωρίτερα, στις 16.00 στη Ζαλοκώστα κατέφθασαν για να συμμετάσχουν στη σύσκεψη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας με τον υφυπουργό κ. Ντ. Ρόβλιας.

Σε αυτή τη σύσκεψη, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι δανειστές απαιτούν να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για τη μείωση των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, την αξιολόγηση των οποίων ανέλαβε γαλλική εταιρία. Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι "κουμπώνουν" με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».

Η συζήτηση για τη διάρθρωση του δημοσίου τομέα διήρκησε από τις 16:00 έως τις 18:30.

Σχετικό θέμα: Aπολύσεις στο Δημόσιο εδώ και τώρα ζητά η τρόικα - Ένστολοι και εκπαιδευτικοί στη «μαύρη λίστα»

Πηγή: tovima.gr-newpost.gr