Παρέμβαση «βόμβα» έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι είναι αρνητική στην διεξαγωγή εκλογών. Μάλιστα η κυρία Διαμαντοπούλου προτείνε ως λύση για το πρόβλημα της χώρας τον ανασχηματισμό και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ... «έκλεισε τον κύκλο του».
Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας είπε ότι η η χώρα χρειάζεται κυβερνηση από τεχνοκράτες αλλά και πολιτικούς οι οποίοι όμως δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι και δήλωσε πρόθυμη να συμμετάσχει σε μία τέτοια νέα σύνθεση. Για να γίνει αυτό, η Άννα Διαμαντοπούλου πρότεινε να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό, ενώ δήλωσε αντίθετη να γίνουν τώρα εκλογές, καθώς η χώρα όπως είπε θα μπει σε κύκλο σταθεροποίησης, αν η τωρινή κυβέρνηση δεν κλείσει τα μεγάλα ανοικτά μέτωπα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε, ακόμη, για την εσωκομματική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού.

«Η επόμενη περίοδος είναι η μαμή των εξελίξεων. Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του υπό την έννοια ότι πρέπει πλέον να απευθυνθεί στο κέντρο και στην υπεύθυνη αριστερά με νέο λόγο και μέσα από μία νέα λειτουργία» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας παρομοιάζοντας το επόμενο χρονικό διάστημα με περίοδο πολέμου.