Έντονη ήταν η αντίδραση της Συγγρού στις διαρροές που επιχειρήθηκαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και, σύμφωνα με τις οποίες, το θέμα της περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, είχε αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύεσεων κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στην Τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών.
Με δύο αναφορές, η πρώτη σε επιστολή του Γ. Παπανδρέου προς τον Λ. Παπαδήμο και η δεύτερη από την άτυπη ενημέρωση που έγινε σε δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη μταξύ των κ.κ. Παπαδήμου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ του Σαββάτου, η ΝΔ επισημαίνει ότι το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού παρέμενε μέσα στις απαιτήσεις της Τρόικας.

Στην προχθεσινή του επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο, ο Γ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων επεσήμαινε αναφορικά με το θέμα: «Είναι γνωστό ότι η νεα ΓΣΣΕ περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον κατώτατο μισθο, τους 13ο και 14ο και τις τριετείς ωριμάσεις ως δυναμικά στοιχεία της συμφωνίας».

Μετά τη σύσκεψη υπό τον κ. Παπαδήμο, σύμφωνα με διαρροές που αποδίδονταν σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα με άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, σημειωνόταν ότι «συζητάμε για όλο το εργασιακό πακέτο στο τραπέζι. Έχουμε κάνει μια προσπάθεια να βγάλουμε κάποια πράγματα από το τραπέζι αλλά πρέπει το πακέτο που θα μείνουν εν τέλει να το θεωρήσουν ικανοποιητικό. Οι αρχηγοί αύριο θα συζητήσουν όλο το πακέτο: εργασιακά, δημοσιονομικά, χρηματοοικονομικά».

Αλλά και μία ημέρα πριν, στις 4/2, σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής διάσκεψης του Eurogroup ο κ. Βενιζέλος δήλωνε τα εξής: «Ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα, που συνδέονται μεταξύ τους: οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε απολύτως εντός στόχου το 2012…».

Στην Συγγρού αντιλαμβάνονται ως προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ απομείωσης της διαπραγματευτικής προσπάθειας που έγινε από τον κ. Σαμαρά ως προς το συγκεκριμένο θέμα υπογραμμίζοντας ότι τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν τον κ. Βενιζέλο ο οποίος υποστήριξε αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι το θέμα του 13ου και 14ου μισθού έχει "κλείσει" εδώ και δύο ημέρες και ως εκ τούτου δεν ετέθη τέτοιο θέμα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αφού δεν επέμεινε επ΄ αυτού η τρόικα.