Την πεποίθησή του ότι ο 13ος και 14ος μισθός θα περισωθούν εξέφρασε ο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματός του, με τη συμμετοχή των κυβερνητικών στελεχών του κόμματός του και συνεργατών του. Είπε ότι δεν θα συμβάλει στην έκρηξη επανάστασης από την εξαθλίωση του λαού που θα κατακάψει την Ευρώπη. Ζήτησε, τέλος, να φύγουν οι υπουργοί-βουλευτές και να αντικατασταθούν από τεχνοκράτες, τονίζοντας ότι «ο ΛΑΟΣ δεν μπορεί να δεχθεί καμία επεξεργασία κανενός προγράμματος εάν δεν φύγουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ».  

Βρισκόμαστε, είπε, στη μέση μιας μεγάλης μάχης και, μέχρι στιγμής, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά.   
«Δόθηκε μια σκληρή μάχη από πλευράς κυβέρνησης με τη συμπαράσταση των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Σαμαράς κι εγώ εμμείναμε σε ορισμένα πράγματα. Η πολιτική των ισοδυνάμων που προτείναμε φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.    

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα σωθούν ο 13ος και 14ος μισθό, και θα απαλειφθεί η εμμονή της τρόικας για περικοπή τους 13ου και 14ου μισθού, είπε χαρακτηριστικά.  

Προσέθεσε ότι «δώσαμε μάχη και πετύχαμε να μην υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών» και ότι ο ίδιος επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να μην υπάρχει πόθεν έσχες για την κατοικία.    

«Ζήτησαν 25% μείωση του εφάπαξ. Ήμασταν αμετακίνητοι και είπαμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Δίνουμε μάχη για τις επικουρικές. Το κεφάλαιο αυτό δεν έχει  κλείσει» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.   

Ο ίδιος μίλησε όπως είπε- με τις Βρυξέλλες και τόνισε πως το μήνυμα που έδωσε, εξερχόμενος από τη σύσκεψη των αρχηγών, ότι δεν θα συμβάλει στην έκρηξη επανάστασης από την εξαθλίωση που θα κατακάψει την Ευρώπη «έχει ουσία και να αντιληφθούν ότι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε την εξαθλίωση στον ελληνικό λαό».   

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι την διαχείριση της δανειακής σύμβασης «δεν μπορούν να την κάνουν  αυτοί που απέτυχαν την πρώτη φορά».   

Ζήτησε να φύγουν οι υπουργοί- βουλευτές και να αντικατασταθούν από τεχνοκράτες, τονίζοντας ότι «ο ΛΑΟΣ δεν μπορεί να δεχθεί καμία επεξεργασία κανενός προγράμματος εάν δεν φύγουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ».   

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν μπορεί η υπάρχουσα κυβέρνηση, που είναι στην πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ, να διαχειριστεί την σύμβαση» και είπε ότι ο κ.Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που αντέδρασε λέγοντας ότι έχει δώσει εξουσιοδότηση στον κ. Παπαδήμο να κάνει ό,τι θέλει.    

«Με τον κ. Σαμαρά έχουμε βάλει κοινές κόκκινες γραμμές, είμαστε περισσότερο από  κάθε άλλη φορά στην ίδια γραμμή» κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Εν τω μεταξύ, με σημερινές του δηλώσεις στο «Ράδιο 9», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την επιφύλαξή του να μην επαναληφθεί το φαινόμενο κρατικοποίησης των τραπεζών όπως έγινε το 1977. Όπως δήλωσε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης πρότεινε να είναι οι μετοχές κοινές κατά 70% με δικαίωμα ψήφου και 10% προνομιούχες, 10% κοινές άνευ ψήφου και 10% αυτό που εφαρμόστηκε στην Πορτογαλία, ομολογιακό δάνειο.
 
Εξέφρασε την διαφωνία του με τις απολύσεις στο δημόσιο και πρότεινε ως ισοδύναμο μέτρο για την εξεύρεση 500-600 εκ.ευρω, την παραχώρηση του μάνατζμεντ των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιώτες.  

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, λέγοντας ότι «εάν τα λεφτά που χρειαζόμαστε είναι αυτά, ισχύουν αυτά. Αν αύριο το πρωί βρεθούν και άλλες νέες τρύπες και χρειαστούν και άλλα λεφτά, προφανώς αυτά θα έχουν το δικό τους τίμημα».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ