Με βάση τη θέση ότι «δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση», γιατί δεν μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και επομένως «η ριζική λύση», δηλαδή η ανατροπή της κυβέρνησης και η συμπόρευση του λαού με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία είναι η σωστή επιλογή, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε τη μαζική συμμετοχή του κόσμου και στη σημερινή συγκέντρωση που οργανώνει το κόμμα της και στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.  Η κ. Παπαρήγα σε δηλώσεις της, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κάλεσε τους εργαζόμενους να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, ώστε, όπως είπε πρέπει «να τους φοβίσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και να πέσει η κυβέρνηση». Τόνισε ότι η πτώση της κυβέρνησης είναι το πρώτο βήμα, το οποίο όμως δεν αρκεί γιατί το σύστημα έχει εφεδρείες. Σημασία έχει, πρόσθεσε, να ανατραπεί η τάξη που είναι στην εξουσία και να επιλέξει ο λαός τη λαϊκή εξουσία. Οποιαδήποτε άλλη λύση, είπε η κ. Παπαρήγα, θα είναι ένα πικρό διάλειμμα, χωρίς λαϊκές κατακτήσεις, γι΄ αυτό και η εναλλακτική πρόταση δεν μπορεί να είναι αποσπασματικές προτάσεις. Αντίθετα, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, η πρόταση για τη λαϊκή εξουσία είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και τις πληροφορίες για τη «διάσωση» του 13ου και 14ου μισθού, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι πρόκειται για κοροϊδία, γιατί, όπως σημείωσε, κόβουν μισθούς, βάζουν φόρους και λένε ότι κράτησαν τον 13ο και 14ο μισθό. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή και ότι το θέμα αυτό τίθεται ως δίλημμα προς τον λαό, η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στους ανταγωνισμούς των καπιταλιστικών χωρών και πρόθσεσε ότι τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να φοβάται ο λαός. 


Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ