«Η πολιτική των "ισοδυνάμων" πέρασε σε ένα πολύ βασικό σημείο. Σε αυτήν τη μάχη βρήκα συμπαραστάτη τον Αντώνη Σαμαρά. Φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της περικοπής του 13ου- 14ου μισθού. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να μην αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες και να μην περάσει το "πόθεν έσχες" για την οικοδομή», δήλωσε, μιλώντας στο "Ραδιο 9", ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.  Σε ό,τι δε αφορά στον κατώτατο μισθό, υπογράμμισε:

«Ο κατώτερος μισθός θα είναι πάνω από τον αντίστοιχο της Πορτογαλίας, αλλά χωρίς να επηρεάζει τις ενδιάμεσες καταστάσεις. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα κατέβει ο κατώτερος θα επηρεάσει όλο τον κόσμο».

Αναφερόμενος στις επικουρικές συντάξεις, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε:

«Δώσαμε μια πολύωρη διαπραγματευτική πραγματική μάχη για να διατηρηθούν οι επικουρικές. Έχουμε ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχυ γι΄αυτές, έτσι ώστε να καλύπτεται άνω του 85% των περιπτώσεων, δηλαδή, να μείνουν ανέπαφες». 

Εξέφρασε τη διαφωνία του με την εκδοχή των απολύσεων, σημειώνοντας:

«Τους είπα ότι δεν μπορείτε να απολύετε συνέχεια κόσμο και ταυτόχρονα να εισέρχονται στη χώρα μας νέοι λαθρομετανάστες. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε και αποκρούουμε τα μεγάλα και τα δύσκολα θέματα. Θα προτείνω το αντίστοιχο ισοδύναμο που αντιστοιχεί με περικοπή περίπου 500- 600 εκατ. Αυτό είναι να δοθεί το μάνατζμεντ των δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιώτες, ώστε να έχουμε καλύτερη, σωστότερη, αποδοτικότερη και ορθολογικότερη διαχείριση του φορέα. Γίνεται, ήδη, αυτό στη Γερμανία με επιτυχία», επισήμανε.


Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ