«Οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, στις δυνατότητές της να μεταρρυθμιστεί και να βγει από την κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα (Hannes Swoboda) κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ο κ. Σβόμποντα χαρακτήρισε απορριπτέα την ιδέα να εξέλθει η χώρα από την Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, τόσο για την ίδια την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να δουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι την πραγματικότητα για την Ελλάδα», τόνισε και υπογράμμισε ότι με το ΠΑΣΟΚ, τις δημιουργικές δυνάμεις και την ΕΕ μπορεί, σε κάποια χρόνια, να ξεπεραστεί αυτή η σοβαρή κρίση. Σημείωσε δε ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα ο χρόνος ώστε να κάνει τη δουλειά που ξεκίνησε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε σχετικά με το Γ.Α. Παπανδρέου ότι "είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις πολιτικών που φάνηκαν αρκετά γενναίοι, ώστε να αφήσουν την πολιτική τους θέση προς όφελος της χώρας τους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλωσόρισε στη χώρα τον κ. Σβόμποντα, τον συνεχάρη για την εκλογή του στη σημερινή του θέση και τον ευχαρίστησε για όλη την υποστήριξη που δίνει στον ελληνικό λαό, σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

Με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα συναντήθηκε επίσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σβόμποντα για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, αλλά και για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση. 
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται, επίσης, ότι ο κ. Σβόμποντα προσκάλεσε τον κ. Βενιζέλο να παρευρεθεί ως κεντρικός ομιλητής σε ειδική συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας και επανέλαβε την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ