«Δίνει μια μάχη ο Αντώνης ο Σαμαράς να αποφευχθούν όσο  το δυνατόν τα βαρύτερα, τα χειρότερα υφεσιακά μέτρα ή οι χειρότερες περικοπές», διευκρίνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».    Μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις, δήλωσε: «Αναφορικά με τις επικουρικές να μην μειωθούν, γιατί θέλω να σας θυμίσω ότι τον Οκτώβρη ο κ. Κουτρουμάνης έλεγε κι αυτό που διέρρευσε κι εχθές, τα μεσάνυχτα όταν βγήκαν τα φαντάσματα ότι κοιτάξτε να δείτε της τρόικας δεν της φτάνει το 15% και το 20% για οριζόντιες περικοπές αλλά ζητάει 40 % και 50 %. Εμείς,λοιπόν, βάλαμε ως όριο, η Νέα Δημοκρατία εννοώ τα 300 ευρώ κι όχι τα 100 ευρώ που θέτει ο κ Κουτρουμάνης. Το όριο των 300 νομίζουμε ότι καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων και συγκεκριμένα, αποδεδειγμένο αυτό που σας λέω, επτά στους δέκα».  

«Εκείνοι που δεν αντιπρότειναν, μέχρι σήμερα, εναλλακτικές λύσεις φαίνεται ότι τώρα σαν να ενοχλούνται,  γιατί με την επιμονή του Σαμαρά, εξετέθησαν κάποιοι από τα διαφαινόμενα αποτελέσματα, που φέρνει για πρώτη φορά η ουσιαστική διαπραγμάτευση και γι αυτό βλέπουμε μέσω διαρροών να κυκλοφορούν κι ασύστολα ψέματα.    

Για τις επικουρικές, λοιπόν, είναι ανοιχτό το θέμα,  όλες αυτές τις ώρες, τις μέρες με τις δηλώσεις μας, με το πέρα δώθε των μηνυμάτων, των σημειωμάτων και σας πληροφορώ ότι ο Α. Σαμαράς στα πολλά τηλέφωνα που είχε με τον πρωθυπουργό του έστελνε τις αντιπροτάσεις , γιατί ο πρωθυπουργός, βεβαίως, συζητά με την τρόικα και του ενίσχυε την επιχειρηματολογία των απόψεων που η Νέα Δημοκρατία ζητά και προτείνει», ανέφερε για τη διαπραγμάτευση του Α. Σαμαρά.   

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τον κατώτατο μισθό. «Η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για τους νεοεισερχόμενους, όχι τους νεοπροσλαμβανόμενους. Προχθές, ο Α. Σαμαράς, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην οποία έθετε θέματα, φαντάζομαι το ρεπορτάζ αυτό καταδεικνύει, έβαλε δέκα θέματα, κατέθεσε  τις ενστάσεις του,  έβαζε τις πιέσεις του, ενώ ο δε Γεώργιος σιωπούσε. Δεν ακούσαμε τις προτάσεις που κατέθεσε ο Γεώργιος Παπανδρέου  

Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για τους νεοεισερχόμενους, μέχρι και προχθές, και τόνισε ότι δεν πρέπει να πειραχθεί ο κατώτερος μισθός».