Πόλεμος δηλώσεων με βαρείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «κονφερανσιέ» που απέδωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σε χθεσινές του δηλώσεις. «Είναι αλήθεια ότι σε ηλικία 25 ετών έχω κάνει και τον κονφερανσιέ. Βλέπετε, η οικογένειά μου, δεν ευνοήθηκε από το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Δεν τοποθετήθηκε κανένας άμεσα συγγενής μου αρχηγός του Παναθηναϊκού, ούτε πήρε κανένα έργο από το Δημόσιο. Έχω δουλέψει σκληρά και πολύ. Αυτό είναι το διαβατήριό μου» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στο Ράδιο 9.

«Ειρωνείες και υπονοούμενα δεν έχουν θέση, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Δυστυχώς, η σοβαρότητα, τείνει να γίνει στις μέρες μας είδος “ουσιώδες εν ανεπαρκεία”» πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο αρχηγός του υπόδικου Καραμπέρη, που εδώ και δυο χρόνια ζητά επίμονα τη νομιμοποίηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, προφανώς για να ξεπλένουν άφοβα οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες των συνδυασμών του, ενοχλήθηκε από τον επιεική χαρακτηρισμό του "κονφερασιέ της Τρόικας".  Και κατέφυγε στη γνώριμη για αυτόν τακτική της λάσπης. Έκανε όμως ένα λάθος. Επικαλέστηκε τη χούντα, αυτός που ζητά τη ψήφο των χουντικών.

Δεν θα μπούμε στο κόπο ούτε καν να διαψεύσουμε τη συκοφαντία, αφού κατανοούμε ότι ο πανικός για τη πανωλεθρία που τον περιμένει, είναι κακός σύμβουλος» είπε στη δήλωσή του.

Ο ΛΑΟΣ απάντησε στη συνέχεια στον πρόεδρο του Συνασπισμού με μια εξίσου επιθετική δήλωση:

«Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα, ότι στις τάξεις του ΛΑΟΣ δεν φιλοξενούνται ληστές, τρομοκράτες, έμποροι όπλων και άλλες συναφείς… αναρχικές δυνάμεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας μπορεί να απευθυνθεί στους κορυφαίους συνεργάτες του στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ κ.κ. Δραγασάκη, Βούτση και Κουράκη.

Επί της ταμπακέρας πάντως, ο γνωστός υβριστής δεν απάντησε πόσα δημόσια, ή δημοτικά έργα έχει πάρει η οικογένειά του και ποια σχέση είχε με τον ευνοημένο από την χούντα, Τσίπρα.

Όσον αφορά στην παλιννόστηση των κεφαλαίων που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, του θυμίζουμε ότι η πρόταση του ΛΑΟΣ, υιοθετήθηκε από την Ιταλία και μια σειρά άλλων, ακόμα, χωρών».