Προϋποθέσεις φαίνεται πως βάζει ο Γ. Καρατζαφέρης για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα ναι ή ένα όχι, χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας, ότι η νέα σύμβαση είναι σύννομη», ενώ γνωστοποίησε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ζήτησε να έχει απαντήσεις από θεσμικά όργανα όπως η Τράπεζα της Ελλάδας για το αν τα νέα μέτρα θα βγάλουν, όπως είπε, τη χώρα από το λαβύρινθο.

Ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι χρόνος υπάρχει, «αφού μιλάμε για την πορεία ενός έθνους», και εξαπέλυσε επίθεση σε Μέρκελ και Σακροζί, λέγοντας ότι εάν η Γαλλία και η Γερμανία είχαν διαφορετικές ηγεσίες η κατάσταση θα ήταν διαφορετική.

«Η επιθετική ταπείνωση της Ελλάδας δεν είναι λύση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Την ίδια στιγμή, συνάντηση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου,  ο επικεφαλής του task force Χόρστ Ράϊχενμπαχ.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η απάντηση θα δοθεί την Τετάρτη και πιθανότατα θα είναι θετική. Εάν συμβεί αυτό, τότε η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο μέγαρο Μαξίμου.

 Σχετικό θέμα: Νέα αναβολή στο «θρίλερ» - Αύριο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών - Επιστρέφει η Tρόικα στο Μαξίμου