Αντίσταση και αλληλεγγύη, ξεσηκωμός, εκλογές και ανατροπή της σημερινής κατάστασης προτάσσονται ως άμεσοι στόχοι, σε μια οξύτατη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν. Η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι «η συγκυβέρνηση των μνημονίων και ο δοτός πρωθυπουργός συνεχίζουν το έργο της κατεδάφισης της κοινωνίας. Το λεγόμενο PSI, συνοδεύεται από νέα επαχθή δάνεια τα οποία θα πάνε αποκλειστικά στις τσέπες των τραπεζών και των τοκογλύφων» και προσθέτει ότι οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις θα είναι καταστροφικές για τη χώρα, το δημόσιο χρέος θα παραμείνει θεόρατο και μη διαχειρίσιμο, ενώ τη δανειακή σύμβαση και το PSI συνοδεύουν νέα μέτρα που αποτελούν λεηλασία της χώρας και καταλήστευση των μισθών και εισοδημάτων, εκχώρηση της κυριαρχίας, εξαθλίωση των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η ΠΓ του ΣΥΝ υποστηρίζει ότι «δεν έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν» και θέτει το δίλημμα «ή ο λαός ή αυτοί»

Η Πολιτική Γραμματεία εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε» και ζητά «όλες και όλοι να ξεσηκωθούμε», καθώς όπως επισημαίνεται «όλο το προηγούμενο διάστημα ο μόνος που έβαλε κόκκινες γραμμές ήταν ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του. Καμιά προπαγάνδα, καμιά καταστολή, κανένα ψέμα, καμιά προβοκάτσια δεν μπορεί να κατευνάσει τη λαϊκή οργή».

Ο ΣΥΝ επαναφέρει το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες τονίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος δημοκρατικός δρόμος.

Επίσης αναφέρει ότι η λύση είναι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα την αριστερά που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτή την πολιτική, να σταματήσει την καταστροφή, να βγάλει από το τέλμα την κοινωνία και τη χώρα και η ανακοίνωση της καταλήγει:

«Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού. Η ώρα για την πλατιά συσπείρωση και την μεγάλη ανατροπή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ