Την ώρα που το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ φαίνεται να είναι αρνητικό εξαιτίας της ενδεχόμενης έγκρισης των νέων μέτρων από τον Αντώνη Σαμαρά, ένας από τους βασικούς εκφραστές της άποψης για καταψήφιση των μέτρων, ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ζήτησε μετ' επιτάσεως από τον Αντώνη Σαμαρά να πει «όχι» στα μέτρα.  
«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όλα αυτά για τα οποία παλέψαμε μέχρι τώρα. Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα, αν ψηφιστούν, θα βυθίσουν τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση. Να πούμε ''όχι'' στα μέτρα που βυθίζουν στην ύφεση και να πούμε ''ναι'' σε άλλα μέτρα» επισήμανε ο κ. Μανώλης.  

Σύμφωνα με την άποψή του, το δίλημμα «ή αυτά τα μέτρα ή χρεοκοπία και δραχμή» είναι τρομοκρατικά. «Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο. Διαφορετικά δεν θα φτωχύνουμε; Καλύτερα φτωχοί με αξιοπρέπεια, παρά εξευτελισμένοι. Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε» είπε.  

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι ούτως ή άλλως τα χρήματα που δίνουν οι δανειστές είναι για να ξεπληρωθεί το χρέος κι όχι για να ζήσουν οι Έλληνες. Ο ίδιος αντιπρότεινε τη λήψη μέτρων που θα επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας και κατ' επέκταση την αποπληρωμή του χρέους.