«Θεωρώ ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που εκφράζει μια μεγάλη κοινοβουλευτική και κοινωνική πλειοψηφία και διαπραγματεύεται εν ονόματι του έθνους πώς θα βρει λύσεις» ήταν η απάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, στο αίτημα που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, να γίνουν εκλογές στις 4 Μαρτίου ώστε «να μπορέσουν όλα τα κόμματα να ανατρέψουν την άρρωστη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα».
 «Στην άρρωστη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα ταιριάζει η "Θεία Κωμωδία" του Δάντη στο Τρίτο Άσμα, σε μετάφραση του Κώστα Καβάφη: "το τσούρμο των τιποτένιων που αποστρέφεται και ο Θεός και οι εχθροί του. Αυτοί οι κακόμοιροι, που ποτές τους δεν ήταν ζωντανοί". Το Τρίτο Άσμα ήταν η κόλαση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ιδίου, σχετικά με την απομάκρυνση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών ENISA από το Ηράκλειο Κρήτης.

Σχολιάζοντας την ποιητική διάθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η ελληνική ποίηση περισσότερο θα βοηθήσει η ορθολογική σκέψη, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια δύσκολη διαπραγμάτευση και μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται εν ονόματι του έθνους, πώς θα βρει λύσεις.

«Δεν διαφωτίστηκα αν ο ΛΑΟΣ θα ψηφίσει τα μέτρα - και γι' αυτό αναρωτήθηκα εάν θα απαντήσει ο υπουργός», επανήλθε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση εκ μέρους του υπουργού. 

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ