current views are: 1

9 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση09:57

Παναγιωτακόπουλος: Μας μετατρέπουν σε εξαθλιωμένη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης

Την μετατροπή της χώρας σε «ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης» με τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης «βλέπει» ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτακόπουλος μιλά με σκληρή γλώσσα για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στα μέτρα της «εξαθλίωσης» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κοινοβουλευτικλή Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες που την βαραίνουν.

Δημοσίευση 09:57’
αρθρο-newpost

Την μετατροπή της χώρας σε «ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης» με τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης «βλέπει» ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτακόπουλος μιλά με σκληρή γλώσσα για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στα μέτρα της «εξαθλίωσης» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κοινοβουλευτικλή Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες που την βαραίνουν.

Την μετατροπή της χώρας σε «ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης» με τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης «βλέπει» ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτακόπουλος μιλά με σκληρή γλώσσα για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στα μέτρα της «εξαθλίωσης» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κοινοβουλευτικλή Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες που την βαραίνουν. Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτακόπουλος ανέφερε:

«Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, αποτελεί την υπογραφή για την εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας, για τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, για τη μετατροπή της χώρας σε μια ανυπόληπτη και αδύναμη αποικία των ισχυρών της Ευρώπης.

Αντί για τη «σωτηρία» οδηγούμαστε στην μετατροπή των Ελλήνων σε οικονομικούς μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα και στην επιστροφή τους σε συνθήκες της δεκαετίας του ‘50 και του ’60.

Η στράτευσή μας στο ΠΑΣΟΚ, η λειτουργία μας όλα αυτά τα χρόνια και οι αγώνες που δώσαμε προκειμένου να υπηρετήσουμε το λαό, δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει στην έκφραση της πλήρους και κάθετης διαφωνίας με όσα συμφώνησαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί και ο Δοτός Πρωθυπουργός της χώρας με τους υπαλλήλους της Τρόικα.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Αρνούνται τη συνευθύνη και τη συνυπογραφή στο πιο αντιλαϊκό και καταστρεπτικό σχέδιο για τη χώρα. Αρνούνται να γίνουν συμμέτοχοι στην  καταστροφή του τόπου. Αρνούνται τη συμφωνία για τη μετατροπή της χώρας σε Μπαγκλαντές της Ευρώπης. Αρνούνται τη φτώχεια, την ανεργία, τον οικονομικό μαρασμό, τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Αρνούνται να υποβάλλουν τα σέβη τους στους τραπεζίτες και το μεγάλο παρασιτικό κεφάλαιο.

Θα είμαστε απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις.
Κανένας μας στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεσμεύσει, με οποιαδήποτε υπογραφή, αποφάσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τις αρχές μας, τα πιστεύω μας και τις ιδέες μας.

Δεν διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία του κινήματός μας.
Δεν υποκύπτουμε στα ψευτοδιλήμματα περί σωτηρίας, γιατί δεν υπάρχει σωτηρία με την συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά υποταγή στο σχέδιο σταδιακής χρεοκοπίας αφού ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στον οικονομικό θάνατο.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ
και τους καλούμε σε έναν αγώνα διαρκείας προκειμένου να ανατρέψουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Δεν έχουν ούτε την κομματική ούτε τη λαϊκή νομιμοποίηση. Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη του κινήματός μας και τα καλούμε να εκφράσουν, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται, την αντίθεση τους, την οργή τους, την αγανάκτησή τους.

Απευθυνόμαστε στα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
και τους θυμίζουμε ότι εκπροσωπούν τους πολίτες αυτής της χώρας. Δεν νομιμοποιούνται να αποφασίζουν για την καταστροφή τους, ούτε για την παράταση της θητείας μιας Κυβέρνησης της υποταγής, που δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, βάζοντας το δικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του λαού.   
    
Όταν οι Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και η Τρόικα θα δίνουν τα χέρια τους και θα επικυρώνουν τη συμφωνία ξεπουλήματος του λαού και της χώρας, εμείς θα σφίγγουμε τις γροθιές μας με το λαό πού θα διεκδικεί την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και την ΤΙΜΩΡΙΑ των υπευθύνων για την καταστροφή της χώρας.

Είναι ιστορικό καθήκον κάθε δημοκράτη, κάθε σοσιαλιστή στο ΠΑΣΟΚ, να είναι μπροστά στον αγώνα για τη διαφύλαξη της νομιμότητας, της ανεξαρτησίας της χώρας, της απομάκρυνσης των δυναστών, της ήττας των συμβιβασμένων και ανίκανων.

Η ανοχή τελείωσε, η αγανάκτηση ξεχείλισε».


σχετικα αρθρα