«Ο Σαμαράς έπραξε ότι του επέβαλε ησυνείδησή του στο θέμα των συντάξεων. Ο Γιώργος είναι ειδική περίπτωση για τηχώρα. Νομίζω θα τεθεί κομματικήπειθαρχία κατά την ψηφοφορία για τηνεπικύρωση της δανειακής συμφωνίας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.
Ερωτώμενος για τη διαφορά στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών που αφορά τις επικουρικές συντάξεις υπογράμμισε: Για το Eurogroup, βέβαια, τα 300 εκατομμύρια ευρώ, της διαφοράς, αν λάβει κανείς το συνολικό ΑΕΠ της ευρωζώνης, είναι, τελείως, ασήμαντο. Είναι 0, 000. Όμως για τους ανθρώπους αυτούς τους οποίους αφορά το ποσό αυτό μπορεί να είναι θέμα ζωής. Κι εν πάση περιπτώσει εμείς στη Νέα Δημοκρατία είχαμε κάνει μια πολιτική επιλογή. Πως όλο αυτό το θέμα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης - κι εν πάση περιπτώσει -το συγκεκριμένο θέμα που αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και τις συντάξεις τις οποίες δεν θέλουμε να μειωθούν,  είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν θέλαμε να υποχωρήσουμε.   

Εξηγώντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως
«η ΝΔ είχε να κάνει με μια επιλογή ανάμεσα στην ύφεση και την πτώχευση της χώρας. Πτώχευση της χώρας σήμαινε -απλά και πρακτικά- μη καταβολή μισθών, μη καταβολή συντάξεων, μη εισαγωγή ενέργειας κι όλα τα σχετικά».  

Για τις αντιδράσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δένδιας σχολίασε
«σέβομαι την άποψη κάθε στελέχους. Θεωρώ ότι σ αυτή τη φάση ο Πρόεδρος του κόμματος έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Εγώ τον είδα τον Αντώνη Σαμαρά, νωρίς σήμερα το πρωί, εξαντλημένο έπειτα από πολύωρη προσπάθεια να πετύχει αυτό που η συνείδηση του επέβαλε για την ελληνική κοινωνία. Από κει και πέρα ο καθένας από μας προσδιορίζει τη στάση του. Εάν κάποιος αισθάνεται ότι η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι επαρκής και δεν τον εκπροσωπεί, η θα ήθελε μια άλλη στάση, πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος κι εφόσον η συνείδηση του το επιβάλει για μένα είναι πολύ σεβαστή η επιλογή του».

Για επιβολή κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Κυριακής τόνισε πως είναι προφανές ότι θα υπάρξει.
 
Τέλος αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά: 

«
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στη χώρα. Επί δύο χρόνια η κυβέρνησή του δεν μπόρεσε να περιορίσει όχι το δημόσιο τομέα, σας θυμίζω ότι δεν μπόρεσε να μαζέψει ούτε το θέμα του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση. Είναι απίστευτο τι δεν έγινε. Πόσο το πληρώνουμε τώρα και πόσο ακριβά θα το πληρώνουμε».