Κάλεσμα στο λαό με τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις να ανατρέψει την κυβέρνηση για να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση απηύθυνε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι τα ψέματα τελείωσαν και ότι πλέον η ευθύνη είναι ατομική.

Οπως είπε, οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθύν πια τις κατευθύνσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ. «Ο λαός», πρόσθεσε, «πρέπει να μην αισθάνεται θύμα, πρέπει να γίνει ο θύτης, να μετατρέψει σε θύματα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ το ΛΑΟΣ, όλοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν ακριβά».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ακόμη ότι εάν ο λαός «θέλει να γλιτώσει από την τρόικα, πρέπει να παλέψει για την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ.

Πρέπει να εκμηδενίσει της δύναμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να παρεμποδίσει ψεύτικες λύσεις που του προτείνουν».

Επιπλέον, σημείωσε ότι με την ανατροπή της κυβέρνησης και την διεξαγωγή εκλογών «πρέπει να γίνει ένα βαθύ ρήγμα που ταυτίζεται με την συμπόρευση με το ΚΚΕ».


Η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά ότι ρεαλισμός και ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει το λαό, ρεαλισμός είναι να έχεις σταθερή δουλειά, μισθό και σύνταξη για να ζείς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Υπό μιά άλλη οπτική, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «ευτυχώς που ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι, ευτυχώς που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, ευτυχώς που το ΚΚΕ, δεν υιοθέτησε τον ρεαλισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΣΕΒ και των άλλων. Πού θα είμασταν αν οι λαοί, σε κρίσιμες στιγμές, άκουγαν τον "ρεαλισμό" των επάνω;».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει «την αισχρή κοροϊδία που μεθοδικά οργανώνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ, που τάχα μας έσωσαν από τα χειρότερα, ενώ αντιδρούν δήθεν στις συντάξεις. Τα έδωσαν όλα στους καπιταλιστές, ξέρουν καλά ότι οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, έτσι κι αλλιώς θα κατρακυλήσουν, ως συνέπεια από τις γενικές αποφάσεις», τόνισε.

Ταυτόχρονα, η γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά συνδικαλιστών ηγεσιών, ζητώνας από από το λαό «να παραμερίσει τους προδότες, συμβιβασμένους και εξαγορασμένους συνδικαλιστές, τους φοβισμένους να τα βάλουν με την καπιταλιστική εργοδοσία, από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, από παντού- από τα κάτω προς τα επάνω να ανατρέψουν τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης».

Υπό το πρίσμα αυτό, η κ. Παπαρήγα ζητησε "να δοθεί τέλος στην ανοχή απέναντι στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις περισσότερες ομοσπονδίες, στα όργανα των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών- πρέπει να αλλάξουν άρδην οι συσχετισμοί, είναι δήμιοι του λαού, συνεργοί των βιομηχάνων».

Απαντώντας στην ερώτηση αν αρκούν οι απεργίες για την ανατροπή του σκηνικού, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «εάν η απεργία χρησιμοποιείται για να μετατραπεί σε πλυντήριο κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών, βεβαίως δεν φτάνει. Αλλά ακριβώς στις απεργίες αυτές πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της η εργατική τάξη, οι εργάτες του κάθε κλάδου- εμείς λέμε όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία».

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον λαό είναι μειοψηφία σε όλη την Ευρώπη και πρέπει αυτή η μειοψηφία να ανατραπεί. Γιατί έχει στα χέρια της την εξουσία. Μια απεργία από μόνη της δεν κάνει και τίποτα, αλλά στο όνομα του ότι αυτή η απεργία δεν μπορεί να δώσει τα πάντα, τότε, όπως είπε, χάνεται η δυνατότητα της οργανωμένης μαχητικής αντεπίθεσης με όρους ρήξης και ανατροπής. Δεν ξεπλένει, πάντως, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ούτε ο Νιαγάρας, επειδή κάνουν απεργίες». 

Ως προς την στάση των βουλευτών των κομμμάτων, που σηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, η κ. Παπαρήγα τους κάλεσε να καταψηφίσουν «αυτό το εξάβλωμα», δηλαδή το νέο Μνημόνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
TAGS