Για σκληρές αποφάσεις στον τομέα της οικονομίας σε μια σκληρή πολιτική πραγματικότητα κάνει λόγο δημοσίευμα του περιοδικού Economist, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «οι μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας προϋποθέτουν και έντονο... δράμα». Το δημοσίευμα παρομοιάζει τις  καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο διάσωσης και τις διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών με «παλιά αθηναϊκή κωμωδία». Οι καθυστερήσεις του υπουργείου Οικονομικών έχουν εξοργίσει την τρόικα, επισημαίνεται.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι πολιτικοί κοιτούν μόνο βραχυπρόθεσμα».

Μόλις η ανταλλαγή ομολόγων εγκριθεί Ε.Ε. και ΔΝΤ θα χορηγήσουν νέα χρηματοδότηση στη χώρα και θα αρχίσει προεκλογική περίοδος. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος δεν θα είναι υποψήφιος, με το πιθανό να είναι να λάβει μία ακαδημαϊκή θέση στις ΗΠΑ.

Το άρθρο, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού και θα κυκλογορήσει με το τεύχος της 11ης Φεβρουαρίου, αναφέρει τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, τονίζοντας όμως ότι «η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να αλλάξει τα δεδομένα στην οικονομία».

Η κατακερματισμένη και πολωμένη πολιτική σκηνή της Ελλάδας θα μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερο εμπόδιο για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, καταλήγει ο Economist.B.B.