Για «στρουθοκαμηλισμό» κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας ο βουλευτής Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, με δήλωση που ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook, τονίζοντας ότι «οι μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές φωνές δεν ακούγονται δυνατά παρόλο που η χώρα σήμερα τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ». Αναλυτικά η δήλωση:
 
«Επτά ώρες συζήτηση για τις επικουρικές συντάξεις, ελάχιστη συζήτηση για τα εργασιακά και την αγορά εργασίας. Ελάχιστη συζήτηση για τα ασφαλιστικά προνόμια και τις επιδοτήσεις των ΔΕΚΟ. Καμιά συζήτηση για τους κοινωνικούς πόρους των ‘ευγενών’ ταμείων.

Ο ‘στρουθοκαμηλισμός’ της πολιτικής ηγεσίας είναι πλέον απερίγραπτος. Η χώρα δεν θα αλλάξει πορεία, αν δεν υπάρξει σχέδιο ριζικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, της παραγωγικότητας και του εθνικού πλούτου. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το κρατικοδίαιτο μοντέλο ‘ανάπτυξης’ της χώρας. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (να μην ξεχνάμε τους 1 εκατομμύριο ανέργους και τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που εργάζονται σε συνθήκες μαύρης αγοράς εργασίας).

Είναι βέβαιο ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί σήμερα να κάνει να κάνει αυτά που δεν έκανε τα τελευταία 37 χρόνια.

Δυστυχώς οι μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές φωνές δεν ακούγονται δυνατά παρόλο που η χώρα σήμερα τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ αυτών των δυνάμεων στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς. Είναι απαραίτητη η άμεση επεξεργασία προτάσεων για το μέλλον της χώρας με στόχο την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την διαφάνεια και ένα κοινωνικό κράτος που θα αναδιανέμει ευκαιρίες σε όλους και θα προστατεύει αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα».