current views are: 1

9 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση18:27

Ανακάλεσαν το αίτημα για παράταση της κυβέρνησης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Παίρνουν πίσω οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το αίτημά τους για παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου έως τουλάχιστον το τέλος του 2012, λόγω της έλλειψης χρόνου διαβούλευσης μεταξύ τους, όπως αιτιολογούν.

Δημοσίευση 18:27’
αρθρο-newpost

Παίρνουν πίσω οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το αίτημά τους για παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου έως τουλάχιστον το τέλος του 2012, λόγω της έλλειψης χρόνου διαβούλευσης μεταξύ τους, όπως αιτιολογούν.

Παίρνουν πίσω οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το αίτημά τους για παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου έως τουλάχιστον το τέλος του 2012, λόγω της έλλειψης χρόνου διαβούλευσης μεταξύ τους, όπως αιτιολογούν. Παρότι στο προσχέδιο της επιστολής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – με πρωτοβουλία του α΄αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη- προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, υπήρχε σαφείς αναφορά στην παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, στο επίσημο κείμενο , το οποίο τελικά υπεγράφη από 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνει τη σχετική αναφορά.

Το προσχέδιο της επιστολής που κυκλοφόρησε την Τετάρτη ανέφερε:

«Η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική στήριξη χωρίς προηγούμενο, θεωρείται δε απολύτως αναγκαία η παραμονή της στη διακυβέρνηση για όσο χρόνο απαιτείται για την ψήφιση και υλοποίηση των μέτρων διάσωσης της χώρας αλλά και την επίτευξη του στρατηγικού στόχου του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους.

“Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θα πάρουν τις αποφάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και ζητούμε: Να μην διακοπεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά αντίθετα να στηριχθεί – πιθανώς μετά από ένα δομικό ανασχηματισμό – ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων διάσωσης της χώρας.»

Ωστόσο, μετά από αποστολή του κειμένου της επιστολής σε πάνω από 100 βουλευτές, υπέγραψαν μόνον οι 35 και διαφοροποιώντας το αίτημά τους ως προς τη θητεία της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα οι παραπάνω παράγραφοι αντικαταστάθηκαν στην επίσημη επιστολή με τα εξής:

«Θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η εθνική συνεννόηση για τις βασικές προτεραιότητες αλλά και ο εύλογος σύντομος χρόνος για να δρομολογηθούν τα μέτρα διάσωσης της χώρας και τα παρακάτω προτεινόμενα μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας. Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι πρέπει να διαφυλαχθεί ο στρατηγικός στόχος του 2012 για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.»

Κατά τα άλλα οι 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν να ληφθούν ισοδύναμα με τα επερχόμενα μέτρα για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται η απαγόρευση «λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία» των συναλλαγών σε ρευστό, άνω των 100 ευρώ», «κούρεμα των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, καθώς και «επιβολή σκληρών, εξοντωτικών ποινών σε όσους μετέρχονται συστηματικές διαδικασίες για επίτευξη παράνομου κέρδους στην εμπορία προϊόντων και ταυτόχρονη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επίτευξη της ανάλογης μείωσης των τιμών, τουλάχιστον 40%».

Οι υπογράφοντες βουλευτές:

1. ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

2. ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ

3. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

5. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

6. ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ

7. ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

8. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

9. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

10. ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

11. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

12. ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

13. ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

15. ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

16. ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

17. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

18. ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

19. ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

20. ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ

21. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

22. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

23. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

24. ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

25. ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

26. ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

27. ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

28. ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

29. ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

30. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

31. ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ

32. ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

33. ΦΑΡΜΑΚΗ – ΓΚΕΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

34. ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

35. ΧΑΝΤΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πηγή: skai.gr


σχετικα αρθρα