Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης για τη δήλωση στην οποία προέβη σχετικά με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η καθοριστική συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες όπου συζητείται το κρίσιμο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αυτή την δύσκολη ώρα για το μέλλον της πατρίδας μας, επέλεξε ο κ. Σαμαράς για να προβεί στη μικροπολιτική κίνηση της δήλωσης του, χωρίς να λογαριάζει την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της χώρας» ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κρύψει τον ίλιγγο που του έχει προκαλέσει η αλλαγή της βολικής αντιμνημονιακής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος. Ζαλισμένος από αυτή την στροφή, συμμετέχει ως συγκυβερνών κόμμα, στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και συγχρόνως φαντασιώνεται αντιπολιτευτικούς αγώνες και σκληρές διαπραγματεύσεις κατά του ιδίου του Πρωθυπουργού της χώρας».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «κακό σκηνοθέτη στο μονόπρακτο του παραλόγου, που παίζει την περίοδο αυτή, με θεατές το εσωκομματικό ακροατήριο του κόμματος του».

«Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία των διαπραγματεύσεων με τους κοινοτικούς εταίρους η ευθύνη και η σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύει ο αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος, είναι έννοιες άγνωστες για τον κ. Σαμαρά. Πολλοί πίστεψαν ότι το παρελθόν του θα τον είχε βοηθήσει να είναι πιο υπεύθυνος. Δυστυχώς διαψεύδονται» κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικό θέμα: Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται εκλογές και κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή