Σε συζητήσεις με δημοσιογράφους, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εξέφραζαν απόψε το βράδυ την έντονη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να απευθύνει διάγγελμα από την τηλεόραση στον ελληνικό λαό για να πείσει ότι όλα τα θετικά σημεία της συμφωνίας που επετεύχθη σήμερα το πρωί στην Αθήνα είναι αποτέλεσμα της δικής του «διαπραγμάτευσης» και να ασκήσει κριτική  στους χειρισμούς της κυβέρνησης, δηλαδή πρωτίστως του Πρωθυπουργού που κινείται λόγω του ρόλου του υπεράνω των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Kαι αυτό τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (στην οποία συμμετέχει το κόμμα του κ. Σαμαρά), δίνει μια εθνική μάχη στο Eurogroup στις Βρυξέλλες εκ μέρους αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας.  

Ο κ. Σαμαράς που σήμερα κομπάζει για τις «επιτυχίες της διαπραγμάτευσής του», τόνιζαν κύκλοι του κ. Βενιζέλου, είναι αυτός που χθες τα μεσάνυχτα, όταν άρχισε η τελική δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου και άφησε τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να τον εκπροσωπήσουν στην πραγματική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών μας». Αυτό το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που έκαναν οι κ.κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος, είναι που τώρα θεωρεί δική του επιτυχία ο κ. Σαμαράς.  

Και συνεχίζουν οι κύκλοι του υπουργού Οικονομικών: «Ξαναρωτάμε: Με ποιον και πώς διαπραγματεύθηκε ο κ .Σαμαράς; Με
τον Πρωθυπουργό και τους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς; Η διαπραγμάτευση γίνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης συνεργασίας ή με την τρόικα, τα μεγάλα κράτη-μέλη και  τους θεσμικούς εταίρους»;

Πριν απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη του ότι δυο είναι τα μεγάλα προβλήματα που συζητούνται σήμερα στο Eurogroup και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική πλευρά:    

-          Πρώτον: η ανάγκη να εξειδικευθούν μέτρα 300 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι διάφορες ιδέες που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς δεν έπεισαν χθες την τρόικα.   

-          Δεύτερον: η απουσία, μέχρι την ώρα αυτή, γραπτής δέσμευσης εκ μέρους του κ. Σαμαρά. Αυτή θεωρείται  από τους θεσμικούς εταίρους απολύτως αναγκαία μετά και την εμπειρία της γραπτής δέσμευσης για την εκταμίευση της έκτης δόσης.  
Αυτά για να μπορέσει να ζυγίσει ο καθένας καλόπιστος την συνεισφορά του κ. Σαμαρά στην χθεσινή «διαπραγμάτευση», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.Πηγή: protothema.gr