Έπειτα από συνεχείς αναβολές ως προς τον προγραμματισμό, στις 18:00 θα συνεδριάσει τελικά το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ώστε να συζητηθούν και να «κλειδώσουν» και από τους υπουργούς τα νέα μέτρα.  Kατά τη διάρκεια του υπουργικού θα υπάρξει επίσης και για την υπό όρους, οριστική απόφαση του Eurogroup για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία μετατέθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το Eurogroup, τόνισε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο, τα πολιτικά κόμματα, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και φυσικά ολόκληρη τη Βουλή των Ελλήνων.

«Αυτά που πρέπει να γίνουν από τώρα έως την άλλη Τετάρτη συνιστούν μία στρατηγική επιλογή για τα επόμενα πολλά χρόνια. Και πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε, γιατί φθάσαμε εδώ, γιατί αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, γιατί ταλαιπωρούμαστε όπως ταλαιπωρούμαστε σαν λαός, όχι μόνο οικονομικά και κοινωνικά αλλά και ηθικά», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.