Σε συνεντευξή του στο ραδιοφωνο της NET ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται δραστικές αλλαγές και όχι μεμψιμοιρία. «Κλαίμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και δικαίως κλαίμε αλλά δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση επειδή κλαίμε. Σε όποιον πεις σου δίνω περιθώριο έναν χρόνο να ζήσεις ή θα πεθάνεις απόψε, θα σου πει να ζήσω ένα χρόνο ας μην έχουμε αυταπάτες». Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το tovima.gr, ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν ότι έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

«Δηλαδή αντί να συνδιαλέγονται με τους υπαλλήλους του ΔΝΤ που επιβάλλουν μέτρα κοινωνικής εξαθλίωσης στην Ελλάδα και που κακοποιούν την Ελληνική κοινωνία να κινητοποιήσουν τα αδελφά ευρωπαϊκά κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο ώστε συντεταγμένα να βρεθεί άλλη λύση για τη σωτηρία της χώρας όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τα Μεσογειακά Προγράμματα (ΜΟΠ)». 

Ο κ. Κρεμαστινός ζήτησε να αρχίσει αμέσως πρόγραμμα ανάτπυξης, ένα πρόγραμμα όπως είπε τύπου Μάρσαλ ή Ντελόρ διαφορετικά μέρα με τη μέρα η χώρα και οι έλληνες θα πτωχεύουν.