Απάντηση προς τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, απηύθηνε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έπειτα από τις δηλώσεις του περί «υπουργού διάλυσης της Παιδείας» μετά τη συνάντηση με το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων. Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε:
  
«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο το διαλύουν η βία, η απαξίωση, η ανομία και η περιφρόνηση της δημοκρατικής αρχής. Ας αναλογιστεί, λοιπόν, ο κύριος Τσίπρας πόσο έχει συμβάλλει ο ίδιος και το κόμμα του, με την πολιτική που ακολουθούν, στη διάλυση των μαθημάτων, στην κατάληψη εργαστηρίων και αμφιθεάτρων, στην αποτροπή κάθε εκλογικής διαδικασίας - όταν δεν συμφωνούν ή όταν δεν την ελέγχουν - και στην άρνηση κάθε προσπάθειας για σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία, την οικονομία και το διεθνές περιβάλλον.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κύριος Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του σε αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα και το λαό μας είναι η αυτοκριτική.

Είμαι σίγουρη πως οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι θα λειτουργήσουν προς όφελος των παιδιών μας και της χώρας. Κάποτε τα ψέματα τελειώνουν και φτάνει η ώρα της αλήθειας για όλους. Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για τον καθένα μας».