«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή όμως, που διακινδυνεύεται το μέλλον της χώρας και του Ελληνικού λαού, ο κ. Καρατζαφέρης επιλέγει την φυγή για να μην αναλάβει, έμπρακτα, την εθνική ευθύνη που του αναλογεί», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης. «Το αδιέξοδό του είναι προφανές. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μεγαλόσχημες λέξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπεγλίτης συμπλήρωσε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πως «στις κρίσιμες ψηφοφορίες που ακολουθούν στην Βουλή, το συμφέρον της πατρίδας επιβάλλει την υπεύθυνη στάση όλων των βουλευτών και τη θετική τους ψήφο, ώστε η χώρα και οι Έλληνες να πορευτούν με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση και παράλληλα να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

«Η χώρα δίνει μια σκληρή διαπραγματευτική μάχη για την επιβίωσή της, σε ένα δυσμενές ευρωπαϊκό περιβάλλον. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί, δυστυχώς, με μεγάλες θυσίες», κατέληξε.

ΛΑΟΣ: «Αν η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου είχε κάνει σωστά το καθήκον της αυτά τα δύο χρόνια...»

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ στη δήλωση του κ. Μπεγλίτη επισημαίνονται τα εξής:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης, είχαν ενημερωθεί προσωπικά από τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρη για την απόφαση αυτή.

Λόγοι ευθύνης επέβαλλαν τη δημοσιοποίηση της απόφασης, σήμερα Παρασκευή στις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Αν η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου είχε κάνει σωστά το καθήκον της αυτά τα δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την οικτρή κατάσταση».


Πηγή: naftemporiki.gr/AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικό θέμα: Ο Καρατζαφέρης δεν ψηφίζει τη νέα δανειακή σύμβαση - Διαφωνούν Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης