Κλίμα διχασμού επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που καθιστά ιδιαιτέρως κρίσιμη τη σημερινή συνεδρίαση. Πολλοί από τους βουλευτές οι οποίοι πιστεύουν ότι οφείλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίζοντας το νέο Μνημόνιο, είναι ενοχλημένοι από την απόφαση ορισμένων συναδέλφων τους να καταψηφίσουν. Συγκεκριμένα τους καταλογίσουν ότι διαφυλάττουν το προσωπικό τους προφίλ, αφήνοντας τους υπόλοιπους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα στην κρισιμότερη στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα πέντε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ- Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Διαμαντοπούλου, Παπουτσής- που συναντήθηκαν χθες, συμφώνησαν ότι πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την υπερψήφιση των μέτρων.

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί κομματική πειθαρχία, διαβαζόταν διαφορετικά από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι επιβεβλημένη και άλλοι φοβούνται ότι η επιβολή της κομματικής πειθαρχίας ενδεχομένως να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Και μία παράμετρος που μετατρέπει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ σε φάρσα: Μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν έχουν υπάρξει υπέρμαχοι του Μνημονίου και των μέτρων που λαμβανόταν επί δύο χρόνια.

Και στον αντίποδα, κάποιοι οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν βρίσκονται μεταξύ εκείνων οι οποίοι έχουν διατυπώσει στα όργανα τις μεγαλύτερες αμφιβολίες.