«Βρισκόμαστε ως χώρα σε κίνδυνο τεράστιο, πραγματικά τεράστιο» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τονίζοντας ότι όποιος καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Σκληρή επίθεση προς το ΠΑΣΟΚ. «Είχατε δεύτερες σκέψεις για τις εξελίξεις. Είναι λογικό για κάποιους που στήριξαν την αντιμνημονιακή μας λογική. Το κατανοώ, δεν το συμμερίζομαι. Δεν καταλαβαίνουν κάποιοι πόση ζημιά έχει κάνει η συνταγή του μνημονίου αυτά τα δύο χρόνια στην ελληνική οικονομία» είπε.

«Βρισκόμαστε ως χώρα σε κίνδυνο τεράστιο. Όχι μόνο να γίνουμε πιο φτωχοί. Σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε την ελευθερία μας την ανεξαρτησία μας, την ίδια την υπόστασή μας ως λαός και κοινωνίας» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος καταστροφικό και χρειάζεται άλλη συνταγή πολιτικής. Για να πάμε όμως προς την ανάπτυξη πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει η χώρα» πρόσθεσε. «Δεν άλλαξαν οι θέσεις μας αλλά τα δεδομένα» ανέφερε.

«Η ΝΔ είναι το μόνο αστικό και λαϊκό κόμμα ταυτόχρονα. Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Είμαστε το μόνο κόμμα εξουσίας» είπε.

«Προς τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου οι Ευρωπαίοι πίστευαν ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί, όμως μετά την απόφαση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα, έχασαν κάθε εμπιστοσύνη. Η κατάσταση δεν είναι η ίδια όπως ήταν πριν δύο χρόνια, τώρα το χρέος είναι μη βιώσιμο, τώρα έχουμε καταρρεύσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είναι πλέον μόνο ο φόβος μετάδοσης της οικονομικής κρίσης από την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και της κοινωνικής κρίσης. Το ελληνικό πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις γεωπολιτικής απειλής» είπε μεταξύ άλλων.

«Κλείνουμε ένα κεφάλαιο του μνημονίου και διακυβέρνησης Παπανδρέου και μπαίνουμε σε κεφάλαιο εκλογών που θα λειτουργήσουν λυτρωτικά. Μετά το PSI πάμε σε εκλογές, είμαστε σε θέση να τις επιβάλουμε και θα το κάνουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Αποτρέψαμε περικοπή 13ου - 14ου μισθού και αύξηση αντικειμενικών αξιών. Προστατεύσαμε τις κατώτατες συντάξεις Ασφαλώς δεν λύσαμε το πρόβλημα αλλά ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση» είπε για τις διαπραγματεύσεις.

«Κανείς δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο: να βγαίνουμε κάθε λίγο στη γύρα για τη δόση μας» είπε.

«Με τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI θα ξεκινήσει η σταθεροποίηση» επεσήμανε.

«Αυτονόητα  υπάρχει κομματική πειθαρχία. Παράταξη είμαστε. Σας ζητώ να αναλογιστείτε τι θα πάθει η χώρα εάν αποδυναμωθεί η ΝΔ. Τσάμπα επαναστάτες και τσάμπα μάγκες δεν θέλω για υποψηφίους» είπε απευθυνόμενος προς αυτούς που σκοπεύουν να καταψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση. «Κάντε το καθήκον σας, σας έχω εμπιστοσύνη» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Στο θέμα των εκλογών αναφέρθηκε στην δευτερολογία του με την οποία έκλεισε την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο κ. Σαμαράς και ζήτησε από τους βουλευτές του να τον εμπιστευτούν.

«Το θέμα των εκλογών για μένα είναι πρωταρχικό, χρειάζεται να υπάρξει η εκτόνωση του κόσμου που νιώθει δεμένος σε ένα σύστημα που δεν του παέι» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Σας κάλεσα σήμερα να δείτε την ευθύνη σας απέναντι στην πατρίδα όχι απέναντι στο κόμμα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «τίποτε δεν είναι εύκολο, είμαστε στην εποχή που διαλέγουμε ανάμεσα στα δύσκολα και στα πιο δύσκολα».

Προειδοποίσε δε τους βουλευτές του ότι «θα κάνετε λάθος αν περάσετε στον κόσμο ότι υπάρχουν εύκολα». Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι η μόνη συντεταγμένη δύναμη σήμερα στην Ελλάδα είναι η ΝΔ και πρόσθεσε ότι «πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαική της πορεία για την οποία η δική μας παράταξη είναι υπεύθυνη». Μίλησε για το Μνημόνιο λέγοντας ότι «όταν κανείς δεν είναι πρωθυπουργός δεν μπορεί να κατευθύνει το καράβι με το μοιρογνωμώνιο. Το μνημόνιο έχει δύο βασικές προυποθέσεις από τη μία τα δημοσιονομικά και από την άλλη τα διαρθρωτικά. Αν είχα την δυνατότητα να διαπραγματευθώ θα είχα βάλλει και τα αναπτυξιακά που σήμερα δεν υπάρχει». Σημείωσε όμως ότι αν η χώρα πετάξει από τους ώμους της τα 85 δις μέσω του PSI τότε δημιουργείται προοπτική ανάσας. Κλείνοντας την δευτερολογία του είπε στους βουλευτές του:«Εμπιστευθείτε με».Σχετικό θέμα: Ασκήσεις ηρεμίας από Σαμαρά προς «γαλάζιους» βουλευτές στη σημερινή Κ.Ο. της ΝΔ