Έντονα επικριτική, καταγγέλωντας ότι το νομικό δανειακό πλαίσιο δεν θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα, αλλά στο Λουξεμβούργο ή σε όποιο άλλο δικαστήριο θα επιλέξει η Τρόικα και καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να της απαντήσει ότι με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης δεν εκχωρείται εθνική κυριαρχία της χώρας, εμφανίστηκε η βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη. "Ποιος είναι αυτός ο κύριος που θα υπογράψει αυτό το κείμενο που θα παραχωρήσει το νομικό δίκαιο της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο;", σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Παναρίτη στην Επιτροπή οικονομικών της Βουλής όπου συζητείται η νέα δανειακή σύμβαση, και πρόσθεσε:

"Σας ζητώ να μου απαντήσετε, το είχα ζητήσει και εγγράφως στην Κοινοβουλευτική ομάδα, ότι δεν εκχωρούμε με αυτό το κείμενο εθνική κυριαρχία. Είμαι βουλευτής της ελληνικής κυβέρνησης δεν είμαι βουλευτής της Τρόικας και ζητώ να μου απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση".

Και η κ. Παναρίτη συνέχισε λέγοντας:

"Μας λέει η Τρόϊκα ότι στοχεύουμε βιώσιμα όταν σε κανένα πινακάκι του μνημονίου δεν υπάρχει ούτε μισό μέτρο δομικής μεταρρύθμισης".

"Το δίλημμα είναι αν θα χρεοκοπήσουμε σήμερα με τη δική μας βούληση ή σε τρεις μήνες τραβώντας μας η Τρόϊκα στα δικαστήρια" συνέχισε η κ. Παναρίτη.

"Δουλεύω 18 χρόνια πάνω σε αυτά τα θέματα, τα γνωρίζω, και αυτό το νομικό πλαίσιο δεν το έχω ξαναδεί", κατέληξε η κ Παναρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ