current views are: 1

12 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση10:46

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Νίκος Λέγκας – Τα ονόματα των 40 «ανταρτών»

Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Νίκος Λέγκας με σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ψήφιση των νέων μέτρων, λίγες ώρες μετά την «ανταρσία» στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, από βουλευτές που διαφωνούν με τα μέτρα που καλούνται να υπερψηφίσουν. Οι «αντάρτες» των δύο κομμάτων δεν αποκλείεται να φτάσουν συνολικά και τους 40.

Δημοσίευση 10:46’
αρθρο-newpost

Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Νίκος Λέγκας με σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ψήφιση των νέων μέτρων, λίγες ώρες μετά την «ανταρσία» στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, από βουλευτές που διαφωνούν με τα μέτρα που καλούνται να υπερψηφίσουν. Οι «αντάρτες» των δύο κομμάτων δεν αποκλείεται να φτάσουν συνολικά και τους 40.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Νίκος Λέγκας με σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ψήφιση των νέων μέτρων, λίγες ώρες μετά την «ανταρσία» στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ, από βουλευτές που διαφωνούν με τα μέτρα που καλούνται να υπερψηφίσουν. Οι «αντάρτες» των δύο κομμάτων δεν αποκλείεται να φτάσουν συνολικά και τους 40. «Εκτιμώντας ότι στην πλέον κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν στο ελληνικό κοινοβούλιο απαιτούν τη μέγιστη εξουσιοδότηση από εκείνους, οι οποίοι με εξέλεξαν ως εκπρόσωπο τους και επειδή η βαρύτητα αυτών των αποφάσεων -που δυστυχώς πήραν εδώ και καιρό τη μορφή εκβιαστικών διλημμάτων- απέχει πρόδηλα από την εντολή που έχω λάβει από τον Τρικαλινό λαό, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του βουλευτή του Νομού Τρικάλων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέγκας σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά τον ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του και τονίζει πως η ΝΔ και ο πρόεδρος της αποτελούν τη μοναδική λύση για να οδηγηθεί η χώρα έξω από την κρίση.

Την έδρα του κ. Λέγκα παίρνει ο Θεόδωρος Σκρέκας, ως πρώτος επιλαχών, o οποίος έχει διατελέσει βουλευτής και κατά το παρεθόν.

Οι υποψήφιοι «αντάρτες» σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στο ΠΑΣΟΚ οι παραιτήσεις της Πέμυς Ζούνη και του Δημήτρη Βαρβαρίγου προστέθηκαν σε αυτή του Παύλου Στασινού. Την ίδια ώρα Λούκα Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Παρόμοιες σκέψεις κάνουν και οι Δημήτρης Κουσελάς, Χρήστος Μαγκούφης, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Τσετίν Μάντατζη, Οδυσσέας Βουδούρης, Χάρης Καστανίδης, Έλενα Παναρίτη και οι παραιτηθέντες από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Κουτσούκος.

Η Άννα Βαγενά, πάντως, που πήρε τη θέση της κυρίας Ζούνη, μετά την ορκομωσία της εξέφρασε την πρόθεση να καταψηφίσει τα μέτρα.

Ενστάσεις έχουν εκφράσει και οι Τάκης Δημητρουλόπουλος, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μαρία Κυριακοπούλου, Γιάννης Αμοιρίδης, Δημήτρης Καρύδης, Στάθης Κουτμερίδης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Χρήστος Κατσούρας, Θεόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Γιουματζίδης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Θανάσης Οικονόμου και  Σάββας Εμινίδης, όπως και η κυρία Χρύσα Αράπογλου, η οποία αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο, της ΝΔ, οι «διαρροές» βοουλευτών έφτασαν το Σάββατο τις 10, όμως, όπως ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ η ψηφοφορία θα δείξει ποιος σκοπεύει να κάνει την απειλή του πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι «όχι» σκοπεύουν να ψηφίσουν οι κύριοι Μαρκόπουλος, Ζώης, Σταμάτης, Τζίμας, Βαγιωνάς, Μελάς, Δερμεντζόπουλος, Γαληνός, Παπασιώζος, Τζηκαλάγιας και η κυρία Κόλλια.

Κατά πληροφορίες, στους αμφιταλαντευόμενους, πέραν των Κ. Τζαβάρα και Θ. Λεονταρίδη, οι Γ. Βλάχος, Αλ. Κοντός, Δ. Καρυπίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι κύριοι Τζαβάρας, Γκιουλέκας και Μουσουρούλης.

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές

Νωρίτερα, ορκίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι νέοι βουλευτές Χρήστος Γκόγκας, Μαρία Κλαυδιανού και Άννα Βαγενά που καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες έδρες των συναδέλφων τους του ΠΑΣΟΚ που παραιτήθηκαν από το βουλευτικό τους αξίωμα, Παύλου Στασινού (Άρτας), Δημήτρη Βαρβαρίγου (Ζακύνθου) και Πέμυς Ζούνη (Α΄Αθήνας). Στην θέση του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Νικόλαο Λέγκα που επίσης θα παραιτήθηκε, θα ορκιστεί ο Θόδωρος Σκρέκας.


σχετικα αρθρα