Την έντονη δυσαρέσκειά του για τους τρεις βουλευτές, Κ. Μαρκόπουλο, Χρ. Ζώη και Γ. Βλάχο, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα στους στενούς του συνεργάτες ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι θα διαγράψει τους τρεις βουλευτές εάν επιμείνουν στην απόφασή τους να καταψηφίσουν το νέο Μνημόνιο. Αξιωματούχος του κόμματος της ΝΔ μιλώντας στο newpost.gr επιβεβαίωσε την πληροφορία να προχωρήσει ο κ. Σαμαράς στη διαγραφή των τριών βουλευτών ενώ παράλληλα τόνισε ότι: «Οι τρεις αυτοί βουλευτές κίνησαν όλη τη διαδικασία μη ψήφισης του Μνημονίου, πρωταγωνιστώντας σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι προφανές ότι δεν θα αφήσει την υπόθεση αυτή στην τύχη της.

Σχετικά με τις φημολογίες περί συνεννοήσεως του κ. Βλάχου με τον κ. Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς τις θεωρεί ανοησίες αφού χωρίς να μπορεί να γίνει επιβεβαίωση, έχει υπάρξει επικοινωνία Σαμαρά-Καραμανλή και όλα είναι ξεκαθαρισμένα. Άλλωστε με την διαρροή την οποία έκανε ο κ. Καραμανλής ήταν απόλυτα σαφής: "Ψηφίζουμε το Μνημόνιο και πάμε για εκλογές". Μια θέση η οποία εντάσσεται στη γραμμή που έχει χαράξει ο κ. Σαμαράς».

Στο μεταξύ από την ώρα που ο κ. Καραμανλής πληροφορήθηκε τις διαρροές του βουλευτή Γιώργου Βλάχου περί δικής του συμφωνίας για τη μη ψήφιση του Μνημονίου, έγινε έξαλλος και έδωσε εντολή σε συνεργάτες του γραφείου του να επικοινωνήσουν με τον βουλευτή προκειμένου να σταματήσει παρόμοιες διαρροές.


Πάνος Ρασσιάς