current views are: 1

13 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση09:34

Ξενογιαννακοπούλου: Το χθεσινό μήμυμα δεν πάει χαμένο

«Το χθεσινό μήνυμα δεν πάει χαμένο», τόνισε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία διεγράφη την Κυριακή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 09:34’
αρθρο-newpost

«Το χθεσινό μήνυμα δεν πάει χαμένο», τόνισε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία διεγράφη την Κυριακή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

«Το χθεσινό μήνυμα δεν πάει χαμένο», τόνισε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία διεγράφη την Κυριακή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚΌπως είπε, τα δύο κόμματα εξουσίας που διχοτομήθηκαν στην ουσία, έστειλαν το μήνυμα στους εταίρους ότι το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του και ότι τον Ιούνιο -οπότε σύμφωνα με το μνημόνιο θα έρθουν τα νέα μέτρα που θα ορίζουν ότι η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να πάει στα επίπεδα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης – θα διαπραγματευθούμε καλύτερα με τους εταίρους μας. 

«Προσφέραμε μεγάλη υπηρεσία χθες» είπε, εξηγώντας ότι πλέον οι εταίροι μας θα πρέπει να μας ακούν πολύ πιο σοβαρά. 

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη τα διδάγματα του πρώτου μνημονίου» και ότι μέχρι στιγμής έχει ψηφίσει συνειδητά ό,τι έχει ψηφίσει. 

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ξεκαθάρισε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και μόνο με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι υποψήφια και την Κυριακή ψήφισε με τη λογική του ΠΑΣΟΚ, εξηγώντας ότι για την ίδια τα εργασιακά είναι «προσωπική κόκκινη γραμμή». 

Αναγνώρισε ότι έχει δοθεί πολύ μεγάλη μάχη από τον Λουκά Παπαδήμο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά «θα μπορούσαμε να είχαμε διευρύνει τη διαπραγματευτική μας δυνατότητα, μέσα από τα κόμματα που στηρίζουν τη κυβέρνηση». 

Τόνισε ότι στηρίζει και εκτιμά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε, σωστά έπραξε και έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας. Είπε ακόμα ότι για τους βουλευτές θα ήταν εύκολο να «βολευτούν» πίσω από την κομματική πειθαρχία και όπως είπε «βασανίστηκε πολύ» για να λάβει την απόφασή της. 

Είπε ακόμα ότι εκτιμά τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε πει σωστά πράγματα, όμως του καταλόγισε ότι δεν ήθελε να αναλάβει κανένα μερίδιο ευθύνης. 

Η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «παράδοξο» το να πάμε σε εκλογές χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το PSI με ασφάλεια

Τέλος, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει γεωστρατηγική σημασία για την Ευρώπη και είναι πόλος σταθερότητας για την περιοχή.

Πηγή: Σκαι


σχετικα αρθρα