Την παραίτηση του διαγραφέντος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Άδωνι Γεωργιάδη απαιτούν στο ΛΑΟΣ, μετά την απόφαση του βουλευτή να υπερψηφίσει το νέο Μνημόνιο.  Με πρωινή του ανακοίνωση του κόμμα είχε καλέσει τον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του ενώ πριν από λίγο ανέβασε τους τόνους τονίζοντας ότι, «Δεν περιμέναμε υπεκφυγές από την πλευρά του κ. Γεωργιάδη, που δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα του». 
Ο κ. Γεωργιάδης σε δήλωσε του διέτεινε ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε η καρέκλα του υπουργού, ούτε του βουλευτού και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη για την ευκαιρία που του έδωσαν να υπηρετήσει στην κυβέρνηση. Ο υφυπουργός για θέματα Ναυτιλίας, ανέφερε επίσης ότι θα κρατήσει την έδρα του βουλευτή έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ για τα κρουαζιερόπλοια και πρόσθεσε πως αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ του τη ζητήσει πίσω θα τη δώσει.  

Αρχικά ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του κάλεσε τον πρώην βουλευτή του, να «κάνει πράξη τα λόγια» και να παραδώσει την έδρα του. Ωστόσο μετά τις νέες δηλώσεις  του βουλευτή, ο οποίος συνέδεσε την παράδοση της έδρας με την πλήρη απεμπλοκή του απο το υπουργείο που επόπτευε, τόνισε τα εξής:

«Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παράδοση της βουλευτικής έδρας δεν επηρεάζει, κατά κανέναν τρόπο, τη δραστηριότητά του ως Υπουργού. Δεν περιμέναμε υπεκφυγές, που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του».


Σχετικό Θέμα: 

Bορίδης: Δεν έχω συζητήσει με κανέναν, ψήφισα κατά συνείδηση