«Η επόμενη μέρα στο πολιτικό σύστημα, επειδή πολλές φορές μιλούσαμε για το τέλος της μεταπολίτευσης, ήρθε χθες το βράδυ. Τα πολυσυλλεκτικά κόμματα, που αντλούσαν τη δύναμη και την εξουσία τους από το κράτος, τελείωσαν», δήλωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας στον «ΒΗΜΑ 99,5» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη νέα δανειακή σύμβαση.    Ο κ. Μπεγλίτης αναγνώρισε πως το κράτος και τα πολυσυλλεκτικά κόμματα βρίσκονται σε κρίση.   

«Από σήμερα, είναι μια άλλη μέρα για το πολιτικό μας σύστημα. Πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές, συντεταγμένες αλλαγές. Έχουμε ανάγκη από ισχυρά πολιτικά κόμματα , είναι δημοκρατικοί θεσμοί και παράγοντες πολιτικής και  δημοκρατικής σταθερότητας για τη χώρα.  

Μη ρίχνουμε όλα τα βέλη πάνω στα κόμματα. Πρέπει να γίνουν όμως αλλαγές. Τελείωσε η μεγάλη εποχή ευωχίας και αμεριμνησίας για τη χώρα. Τα σοκ θα είναι μεγάλα. Οι θυσίες πρέπει να είναι μεγαλύτερες γιατί πάνω απ' όλα το διακύβευμα είναι να κρατήσουμε τη χώρα μας, τη πατρίδα μας όρθια».