«Η προσωπική μου απόφαση ήταν μια απόφαση συνείδησης. Πιστεύω ότι, ιδιαίτερα, σε μείζονος σημασίας θέματα, εθνικού χαρακτήρα, ο βουλευτής λειτουργεί αυθόρμητα, ελεύθερα με οδηγό τη συνείδησή του. Kι αυτό έκανα», τόνισε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ανεξάρτητη βουλευτής, στον «ΒΗΜΑ 99,5».  «Υπήρξε απόλυτη δυσαρμονία ανάμεσα στο Κοινοβούλιο και την κοινωνία. Αυτό το παρατηρήσαμε απ' όλες τις πτέρυγες της Βουλής».   

Στη συνέχεια, η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία: «Έχω διαγραφεί μεν, αλλά η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου κι εγώ πιστεύω στον Α. Σαμαρά, μπορεί να σας φανεί οξύμωρο αυτό.   

Ο Α. Σαμαράς με το πιστόλι στον κρόταφο συνηγόρησε να συμμετάσχει σ' αυτή την κυβέρνηση.Αλλά αυτή η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου, ούτε διαπραγματεύτηκε, με άδειες βαλίτσες πήγε – ήρθε, τα πράγματα λειτούργησαν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς για τη σοβαρότητα των πραγμάτων.   

Κατά την άποψή μου, τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέστρεψε, κυριολεκτικά, τη χώρα. Οδηγηθήκαμε σ'ένα μονόδρομο που ήταν η επιβολή αυτού του Μνημονίου 2. Αλλά πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει άλλη διαπραγμάτευση, διαφορετικές συνομιλίες με τους ξένους. Οι ξένοι δανειστές μας,  μάς εκβίασαν, τα εκβιαστικά διλήμματα, πλέον, έφτασαν σε σημείο που να μην τα αντέχει η κοινωνία και να μην τα αντέχουν και κάποιοι βουλευτές από εμάς.  

Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρόεδρος με διέγραψε, διότι είχε επιβάλει κομματική πειθαρχία κι εγώ συνεχίζω να τον εκτιμώ και να τον στηρίζω.   

Ήμουν και είμαι Νέα Δημοκρατία δεν έχω δεύτερες σκέψεις, ξέρω ποιό είναι το καθήκον μου, ποια είναι η δουλειά μου, είμαι επαγγελματίας δικηγόρος, πάνω από εικοσιπέντε χρόνια, αντιλαμβάνεστε ότι μιλάτε μ' ένα άτομο που είναι απόλυτα συνειδητοποιημένο και για τις ενέργειές του και για τις συνέπειες τους.  

Πίστευα και πιστεύω  ότι δεν έπρεπε στη συγκεκριμένη ψηφοφορία να τεθεί κομματική πειθαρχία. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βοηθάει. Ακόμη και το CNN κι άλλοι ξένοι αξιωματούχοι είπαν ότι το χρέος δεν είναι, πλέον, βιώσιμο και τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται είναι υφεσιακά το ευχόμαστε όλοι.   

Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες αλλά πάντα πιστεύω ότι τα δύο χρόνια που πέρασαν λειτούργησαν καταστροφικά για τη χώρα μου και για την Αθήνα που υπηρετώ ως βουλευτής».