Με μία σκληρή δήλωση τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα. «Την πόλη την διέλυσαν, την αγορά τη διέλυσαν, επέλεξαν παραδοσιακά κτίρια επίτηδες και τα έκαψαν. Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Γιατί πρέπει να βγουν οι κουκούλες για να δούμε, όχι μόνον αυτοί ποιοι είναι, αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους, οι οποίοι δε θέλουν να μπορεί να έχει το δικαίωμα ο ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα» κατέληξε στην δήλωσή του.


O πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με περίπου 60 προέδρους Νομαρχιακών Διοικητικών Επιτροπών της ΝΔ (ΝΟΔΕ) στα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τους λόγους που τον οδήγησαν στη χθεσινή του στάση στη βουλή τονίζοντας πως το δίλλημα ήταν, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αμφίβολη σωτηρία ή ακραία χρεοκοπία».

Όσον αφορά τις διαγραφές ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής λέγοντας πως από τη στιγμή που είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και είχε επισημάνει το διακύβευμα που υπήρχε για τη χώρα, δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει πίσω. «Αν έκανα πίσω τί πρωθυπουργός θα γινόμουν;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς ο οποίος άκουσε για πολλές ώρες τις απόψεις των στελεχών για το πως θα πρέπει να κινηθεί η παράταξη το επόμενο διάστημα.Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ