Στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα, βρίσκεται ο φάκελος της εξέτασης που διενήργησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, που είχαν καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο τους.   Η Επιτροπή Θεσμών, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της, είχε εξουσιοδοτήσει τον κ. Τσούρα να ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να σταλεί το σχετικό πόρισμα.  
   
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί προ ημερών και από τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λάμπρο Μίχο και Μαρία Κυριακοπούλου και στην έγγραφη απάντησή του ο κ. Παπαϊωάννου, υπενθύμιζε ότι ο φάκελος μπορεί να φτάσει στη Βουλή μόνο μετά από αίτημα της Επιτροπής Θεσμών, ή αν υποβληθεί πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.  
   
Ανάλογη ερώτηση είχε υποβάλει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και στην απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δεσμευτεί ότι θα στείλει άμεσα τα στοιχεία στη Βουλή, μόλις τα παραλάβει το υπουργείο του.  
   
Να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες των κυρίωνΠεπόνη και Μουζακίτη τέθηκαν στο αρχείο ως "ουσία αβάσιμες".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ