«Ο Μάκης Βορίδης είναι και φίλος μουπαρά τις όποιες διαφορές έχουμε κι έχουμε αρκετές διαφορές. Στα εθνικά μπορώ να πω ότι συμφωνούμε, σε άλλα θέματα έχουμε διαφορές, είναι σοβαρός και θα ήταν χρήσιμος, αλλά αυτό θα το αποφασίσουν άλλοι», ενώ για τον Α. Γεωργιάδη, ο Φαήλος Κρανιδιώτης δήλωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα πολιτικής αισθητικής», μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.  Ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε: «Θεωρώ εγκληματική την πολιτική συνεισφορά του Ευ. Βενιζέλου. Εννοώ πολιτικά όχι ποινικά. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έβγαινε για το δημοψήφισμα από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και κουνούσε το δάκτυλο κι απειλούσε τους Έλληνες, λέγοντάς τους «θέλετε να γυρίσουμε στην Ελλάδα του ΄50 και του ΄60» και έπειτα από μια- δύο μέρες είχε βάλει την τραγιάσκα του ανάποδα κι έλεγε άλλα». 

«Το 2009 η χώρα δεν είχε 250 χιλιάδες κλειστά καταστήματα. Είχε ένα πρόβλημα ελλείμματος και χρέους το οποίο, δυστυχώς, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου τη μετέτρεψε σε μια κρίση δανεισμού. Η απειλή ότι θα μας πετάξουν από το ευρώ είναι, μάλλον, χάρτινη για την Ευρώπη», είπε ο κ. Κρανιδιώτης.

Στη συνέχεια, σχετικά με την αλλαγή στάσης του Αντώνης Σαμαρά, δήλωσε: «Εγώ συνεχίζω να θεωρώ ότι αυτή η συνταγή του μνημονίου είναι λάθος. Δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ μνημονιακός. Σήμερα όμως είμαστε σε μια άλλη θέση. Δεν έχουμε το περιθώριο. Ο Αντώνης Σαμαράς αισθάνεται και πιστεύει ότι η απειλή αυτή είναι πραγματική. Εγώ αυτό που θεωρώ και πιστεύω είναι ότι δεν είναι πραγματική η απειλή».

Όταν ρωτήθηκε για τις διαγραφές των βουλευτών, υπογράμμισε: «Δεν συμμετείχα και δεν θα συμμετάσχω ποτέ στο λιντσάρισμα κανενός. Με κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς είμαι και φίλος. Ελπίζω στην πορεία του χρόνου κάποια πράγματα να διορθωθούν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μίλησε για τη «νεοφιλελεύθερη τάση» της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι μια υπαρκτή κατάσταση, αν θέλετε, αν και πολλοί από αυτούς πιστεύω δεν είναι καν νεοφιλελεύθεροι. Κάνουν δημόσιες σχέσεις μερικοί, διαφοροποιούμενοι για τη διαφοροποίηση».

«Βεβαίως είναι κούριερ ο Παπαδήμος. Γιατί χάρις στον Αντώνη Σαμαρά έγινε κάποια διαπραγμάτευση, αυτή τη φορά. Τους προηγούμενους μήνες δεν θυμάμαι, μπορεί να μην το πήρα χαμπάρι αν έγινε. Μας σύρανε στο μνημόνιο», ενώ ξεκαθαρίζει πως θα κάνει κριτική στον Αντώνη Σαμαρά «εάν δεν υλοποιήσει την υπόσχεσή του ότι θα γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή για το πως πήγαμε στο μνημόνιο κι αν κάποιοι κερδοσκόπησαν από αυτό».

Σε άλλο σημείο, σχετικά με τον Κ. Καραμανλή, τόνισε ότι «δεν θα καταλάβει τη θέση που θέλουν κάποιοι να καταλάβει στη ιστορία. Θα έχει θετικό πρόσημο, πιστεύω, στην ιστορία όταν θα καταγραφεί».