«Ο μόνος λόγος που δέχτηκα την έδρα ήταν για να πάω να καταψηφίσω. Και δεν αισθάνομαι ότι βγήκα έξω από καμία κομματική γραμμή», υπερτόνισε η Άννα Βαγενά, ανεξάρτητη βουλευτής, στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Δεν ήμουν ποτέ σε κανένα κομματικό μηχανισμό, ούτε του ΠΑΣΟΚ, βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ το ξέρει πάρα πολύ καλά αυτό. Πήρα πάρα πολλές ψήφους για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έκανε, σχεδόν, τίποτα και μόνη μου έκανα ό,τι έκανα. Με ψήφισε μόνο ο κόσμος, δεν όφειλα κάτι σε κανέναν. Δεν είναι το κόμμα μου το ΠΑΣΟΚ». 

Η κ. Βαγενά ξεκαθάρισε πως δεν θα ξαναπολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ και ακόμη πως δεν έχει δεχθεί καμία άλλη πρόταση, λέγοντας «Δεν έχω δεχθεί τίποτα και δεν έχω και τη δύναμη να συνεχίσω. Δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο», ενώ  δήλωσε πως θα κρατήσει την έδρα ως ανεξάρτητη.   

Για τον αν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί σήμερα με την πολιτική, η κ. Βαγενά είπε «Βεβαίως να το κάνει, δεν θα παραδώσουμε τα πάντα, αν έχει κάτι στο οποίο πιστεύει και αν έχει δύναμη να το υπερασπιστεί, να το κάνει. Κυρίως, να βρει κάτι στο οποίο να πιστεύει».   

Τέλος, μιλώντας για το αν το ΠΑΣΟΚ έκανε κάτι για το κέντρο της Αθήνας, δήλωσε: «Για το κέντρο της Αθήνας όχι, το λέω ευθαρσώς. Ούτε  για το μεταναστευτικό έκανε κάτι. Ούτε για το μεταναστευτικό, ούτε για το χάλι αυτό που επικρατεί κάθε είδους παρανομίας , παραβατικότητας και αθλιότητας στο κέντρο της Αθήνας και ρημαγμού.   

Είναι ρημαγμένο το κέντρο της Αθήνας, σας το λέω εγώ, πέρα από αυτά που έγιναν προχθές, που το αποτέλειωσαν. Εδώ πια σε μας κλέβουν και τις σχάρες των υπονόμων. Δεν λειτουργεί τίποτα στο κέντρο της Αθήνας, εγώ περπατάω κάθε μέρα και κάθε μέρα πληγώνομαι».