current views are: 1

15 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση04:48

Ο Γιώργος επιμένει ο νέος Πρόεδρος να εκλεγεί από τη βάση

Το πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, αλλά όσοι  πιστεύουν ότι θα αποφασίσει και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου Προέδρου, μάλλον κάνουν λάθος. Ή καλύτερα, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Δημοσίευση 04:48’
αρθρο-newpost

Το πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, αλλά όσοι  πιστεύουν ότι θα αποφασίσει και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου Προέδρου, μάλλον κάνουν λάθος. Ή καλύτερα, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Το πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, αλλά όσοι  πιστεύουν ότι θα αποφασίσει και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου Προέδρου, μάλλον κάνουν λάθος. Ή καλύτερα, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Στην προκειμένη περίπτωση «ξενοδόχος» παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές στους συνεργάτες του ότι είναι αποφασισμένος να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα το οποίο αποφασίστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο.

Και ακόμα ότι η εκλογή νέου προέδρου, θα γίνει όπως θέσπισε αυτός) από τη βάση, έστω και αν υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος- επαναλαμβάνουμε ότι υποψήφιοι θα είναι σίγουρα δύο, αλλά αυτό μάλλον δεν το έχει συνειδητοποιήσει ο Γιώργος.

Δεν λέμε ότι στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, μεταξύ των εισηγήσεων των Παντελή Οικονόμου και Πάρι Κουκουλόπουλου, κάποιος δεν θα θέσει το θέμα επιτάχυνσης των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου. Αυτό ενδεχομένως να γίνει.

Ωστόσο, ο Γιώργος παραμένει ισχυρός. Ιδιαίτερα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κυριακής στη Βουλή. Μπορεί να εισέπραξε 22 όχι από δικούς του στην πλειοψηφία βουλευτές και να τους διέγραψε, αλλά όσοι έκαναν την καρδιά τους πέτρα και έμειναν πίσω, τονίζουν ότι αν δεν ήταν αυτός πρόεδρος, τα μέτρα θα τα καταψήφιζαν περισσότεροι από ογδόντα! Στην εκτίμηση ότι τα «όχι» θα ήταν περισσότερα, συμφωνούν και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Παπανδρέου, έστω και αν δεν ανεβάζουν τόσο ψηλά τον αριθμό.

Εκτιμάται ότι ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος θα ενημερώσει το Πολιτικό Συμβούλιο για το Eurogroup που αναβλήθηκε, αν ρωτηθεί ή αν είναι παρόντας, δεν θα διεκδικήσει ο ίδιος την επιτάχυνση των διαδικασιών. Θα παραμείνει στην θέση «αυτά που αποφασίστηκαν», όπως έχει πει προσφάτως και στον Γιώργο.

Μεταξύ μας, αν υπάρξουν αντιρρήσεις- και θα υπάρξουν έστω και αν ο Γιώργος κάνει κυβίστηση, ούτε ο Βενιζέλος επιθυμεί να φανεί ότι επιχειρεί να γίνει πρόεδρος με «δαχτυλίδι». Δείχνει αδυναμία και ο Μπένι δεν αισθάνεται αδύναμος.

Θέμης Δαγκλής


Σχετικά Θέματα:


Εμφύλιος στην αυλή του Γιώργου!
 


σχετικα αρθρα