Απόλυτα σίγουρη ότι αν δεν υπερψήφιζε η Βουλή τη νέα δανειακή σύμβαση, η χώρα θα πήγαινε σε χρεοκοπία, εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με σημερινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε ψηφίστηκε μία απόφαση «απίστευτα δύσκολη», σημειώνοντας ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω στη δεκαετία του ’50.  Η κυρία Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «έγκλημα» την προεκλογική περίοδο στην παρούσα φάση, καθώς όπως τόνισε χρειάζεται σταθεροποίηση. «Μία προεκλογική περίοδος με πόλωση θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο» τόνισε. 

Η κυρία Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι είναι έτοιμη να πάρει τις ευθύνες και το βάρος και τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. «Να φύγουμε, αλλά όχι να ρίξουμε την ασπίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβει υποψήφια στην Αθήνα, με το ΠΑΣΟΚ. 

Ζήτησε ακόμα να υπάρξει ανασχηματισμός με έξι υπουργούς – αναφερόμενη στα βασικά υπουργεία που αφορούν τις διαπραγματεύσεις μας με τους εταίρους – οι οποίοι να μην είναι τεχνοκράτες, αλλά πολιτικοί, αποφασισμένοι να μην κατεβούν στις επόμενες εκλογές. Σημείωσε ότι οι υπουργοί αυτοί πρέπει να παρουσιάσουν τους στόχους τους ανά μήνα και το κοινοβούλιο κάθε 15 μέρες να ελέγχει αν ο υπουργός κάνει αυτά που οφείλει. 

Αναφερόμενη στη συζήτηση περί επιτρόπου για την Ελλάδα, είπε ότι πρόκειται για ευθεία βολή εναντίον της εθνικής μας κυριαρχίας, «αλλά και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που λέμε». 

Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι καμία χώρα δεν μπορεί να σωθεί από μόνη της και δήλωσε ότι στην Ευρώπη θα ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις (όπως ευρωομόλογα και ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης) κατά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να είναι στο ευρώ

Αναφερόμενη στα γεγονότα στη Νομική, είπε ότι «βεβαίως υπάρχουν κολοσσιαίες ευθύνες», σημειώνοντας ότι ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης «έδωσε τη Νομική από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα». 

Μάλιστα, δήλωσε ότι γνωρίζει πως «έγινε συμφωνία και τους επέτρεψε να μπουν μέσα μέχρι τη Δευτέρα». 

Δήλωσε ότι είχε προταθεί να γίνεται με ειδική κάρτα η είσοδος στη Νομική Σχολή Αθηνών, ώστε να υπάρχει έλεγχος, αλλά την πρόταση αυτή δεν τη δέχτηκαν οι παρατάξεις. 

Η υπουργός σημείωσε ότι «υλοποιείται μια χαρά» ο νόμος για τα πανεπιστήμια και το μόνο πρόβλημα είναι στο άρθρο για την αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία των πανεπιστημίων. 

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους πρυτάνεις που αντιτίθενται, ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί» σημειώνοντας ότι υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου και δεν πρόκειται να αλλάξει. 

Μάλιστα, είπε ότι όσοι αποφασίζουν ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος, παίρνουν την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους και απέναντι στο πανεπιστήμιο, που σε τέτοια περίπτωση, θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την χρηματοδότησή του. 

Για τα γεγονότα στην Αθήνα, είπε ότι δεν επελέγησαν τυχαία τα σημεία όπου μπήκαν οι φωτιές, καθώς επρόκειτο για νεοκλασικά κτήρια, λέγοντας ότι «υπήρξε επιδρομή βαρβάρων με σχέδιο» και τόνισε ότι θα συζητήσει την κατάσταση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Είπε ακόμα ότι οι πληγέντες πρέπει να λάβουν άμεσα αποζημιώσεις.


Πηγή: ΣΚΑΙ