Νέα κριτική στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του, σημεία από την οποία μεταδίδονται από την Deutsche Welle. Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών.   

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, αυτός είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.  

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η Ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας από ότι πριν από δύο χρόνια.   

Όπως εξήγησε: Πρώτον, οι [υπόλοιπες] υπερχρεωμένες χώρες ελέγχουν σήμερα καλύτερα τα προβλήματά τους, δεύτερον, υπάρχει ένα δημοσιονομικό σύμφωνο και τρίτον, υπάρχουν δύο μηχανισμοί στήριξης, οι οποίοι δεν υπήρχαν το 2010.  

Ο Β. Σόιμπλε κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Η Ευρωζώνη δεν θα αποτύχει σε καμία περίπτωση».


Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ