«Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκανε στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών κι εγώ δεν μπορώ να την ακολουθήσω. Είναι δικαίωμά μου», τόνισε ο Γιάννης Μανώλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».   «Τι έκανε ο κ. Σαμαράς προς την κυβέρνηση σε σχέση με τις αυξήσεις στα αγαθά και τα διόδια; Εγώ θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς έκανε αυτή τη στροφή γιατί έτσι νομίζει ότι θα γίνει πρωθυπουργός. Αλλά νομίζω ότι θα πετύχει το αντίθετο. Πιστεύω ότι πιέστηκε και δεν άντεξε».   

Ο κ. Μανώλης επανέλαβε πως οι δρόμοι του με τον Α. Σαμαρά χώρισαν, αλλά υπογράμμισε πως παραμένει «σταθερός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης».   

Στη συνέχεια, σχολίασε την κίνηση του Α. Σαμαρά να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. «Εκείνο που εγώ πραγματικά δεν το  ανέχομαι,  δεν το αντέχω είναι η μετάταξη και στην πολιτική και στη ζωή.   

Μέχρι προχθές είχα την ελπίδα, επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον κ. Σαμαρά , ότι θα έλεγε το μεγάλο όχι.   

Εκείνο που πραγματικά ξεχείλισε το ποτήρι είναι να βλέπω τον Πρόεδρο του κόμματός μου να βγαίνει στο διάγγελμά του και να λεει ότι: Πρώτον, έσωσα τον κατώτερο μισθό και δεν επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους, έσωσα τις αντικειμενικές αξίες, έσωσα τις επικουρικές συντάξεις κι είπα να πω μπράβο, είμαι μαζί σου, παρά το γεγονός  ότι διαφωνώ στη στροφή που έχει κάνει υπέρ του μνημονίου.   

Και μόλις πέρασαν δύο ημέρες αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν τα έσωσε  και, κυρίως έλεγε ότι δεν υπογράφει χαρτιά, κι υπογράφει χαρτί. Εγώ διαφωνώ μ' αυτή την πολιτική.  

Τα έκανε αυτά, δικαίωμά του είναι να τα κάνει. Το να έρχεται όμως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μετά από υπόδειξη του κ. Σπηλιωτόπουλου που του είπε πάρε μέτρα κατά βουλευτών και όποιος βουλευτής ή στέλεχος δεν στηρίξει τα μέτρα αυτά και το μνημόνιο κι αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς, οι δρόμοι μας χωρίζουν.

Εγώ απάντησα, λοιπόν, με φυσιολογικό τρόπο, γιατί αυτό είναι έντιμο ότι, πράγματι, κ. Πρόεδρε ο δικός σας δρόμος με τον δικό σας χωρίζει γιατί δεν μπορώ να στηρίξω αυτά τα μέτρα».   

Δεν θεωρεί τον Γ. Καρατζαφέρη «αξιόπιστο αντιμνημονιακό πολιτικό», ενώ για το πολιτικό μέλλον των διαγραφέντων και το δικό του, δήλωσε: «Περιμένετε κατ' αρχήν να δούμε τι θα γίνει γιατί δεν είναι ο κ. Καμένος μόνο εκτός Νέας Δημοκρατίας είναι πολύς κόσμος.  

Το 70 % των ψηφοφόρων και των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, της Κεντροδεξιάς στο σύνολό της, είναι αντιμνημονιακή. Κι αυτός ο κόσμος πρέπει να εκφραστεί. Και δεν μπορεί να εκφραστεί ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον Κουβέλη που βλέπετε τι γίνεται στις δημοσκοπήσεις. Είναι ένα κοινωνικό κομμάτι, το οποίο θα πρέπει να εκφραστεί κάποια στιγμή κι αυτό διευκολύνει να υπάρξει μια έκφραση.  

 Εγώ δεν πάω σπίτι μου ποτέ. Έχω πει πολλές φορές ότι και με τον διάβολο μπορεί να συμμαχήσω, για να χτυπήσω το μνημόνιο κι αυτή την πολιτική».