current views are: 1

15 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση11:44

Καψής: Ενδεχομένως μπορούμε να επιβάλλουμε τους όρους μας

«Όσο πλησιάζει η δεσμευτική στιγμή που η Ευρώπη θα μας δώσει 130 δισεκατομμύρια, είναι φανερό ότι θα υπάρχουν πιέσεις για μεγαλύτερες δεσμεύσεις από τη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Δημοσίευση 11:44’
αρθρο-newpost

«Όσο πλησιάζει η δεσμευτική στιγμή που η Ευρώπη θα μας δώσει 130 δισεκατομμύρια, είναι φανερό ότι θα υπάρχουν πιέσεις για μεγαλύτερες δεσμεύσεις από τη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

«Όσο πλησιάζει η δεσμευτική στιγμή που η Ευρώπη θα μας δώσει 130 δισεκατομμύρια, είναι φανερό ότι θα υπάρχουν πιέσεις για μεγαλύτερες δεσμεύσεις από τη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. «Εμείς προχωράμε, ως κυβέρνηση, να υλοποιήσουμε όποιες δεσμεύσεις έχουμε αναλάβει και να πετύχουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας», είπε ο κ. Καψής, μιλώντας στο «Ράδιο 9». Ερωτηθείς για την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην Ευρώπη, σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα σημείωσε: «Είναι φανερό ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η λύση στα ζητήματα αυτά. Λοιπόν, είναι προφανές ότι και εμείς πρέπει να προχωράμε, παίρνοντας υπόψη μας τους πραγματικούς συσχετισμούς των δυνάμεων και τις διαφορετικές σκοπιμότητες που υπάρχουν».

«Όλα αυτά μην τα δραματοποιούμε παραπάνω από όσο χρειάζεται. Είναι υπαρκτά προβλήματα, είναι υπαρκτά ζητήματα. Να μην κινούμαστε νομίζοντας, ότι μπορούμε ενδεχομένως να επιβάλλουμε τους όρους μας. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, αλλά μην τα δραματοποιούμε πάνω από ένα σημείο», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού αυτή τη στιγμή, αλλά, όπως γνωρίζετε, ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού», επιβεβαιώνοντας ότι έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις που υπεβλήθησαν από στελέχη της κυβέρνησης (σσ: τους αναπληρωτές υπουργούς Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργο Γεωργίου και τους υφυπουργούς Γιάννη Κουτσούκο, Αστέριο Ροντούλη και Άδωνη Γεωργιάδη), εκτός του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, που η παραίτησή του «δεν έγινε δεκτή και, άρα, παραμένει στη θέση του».

Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών, ο κ. Καψής σημείωσε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα», προσθέτοντας ότι «υπάρχει μία συμφωνία των κομμάτων και ο χρόνος της κυβέρνησης προσδιορίζεται από το έργο της».

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ


σχετικα αρθρα