«Για μένα το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Ο Γ. Παπανδρέου με έχει προδώσει με την πολιτική του στάση απέναντι στους πολίτες», υπερτόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής, Βούλα Τεκτονίδου, στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Όλα είναι ενδεχόμενα για την προσχώρηση μου σε κάποιο άλλο πολιτικό φορέα», είπε η κ. Τεκτονίδου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσχωρήσει σε άλλο πολιτικό χώρο.   

Για το μέλλον της στο ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Μέσα μου δεν υφίσταται το ΠΑΣΟΚ. Το δίλημμα είναι ψευτοδίλημμα, δεν υφίσταται ΠΑΣΟΚ.   

Τα κόμματα είναι θεσμοί που απαντούν σε διαπιστωμένες ανάγκες της κοινωνίας. Αν δεν είναι ικανά, πια, να απαντήσουν στα αιτήματα των καιρών, αν δεν φρεσκάρουν τις θέσεις τους, δεν ανατροφοδοτούνται  με αυτό που υπάρχει στη κοινωνία και δεν παίρνουν τα μηνύματα του πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, αφυδατώνονται».   

Στη συνέχεια, η κ. Τεκτονίδου μίλησε για τη στάση της στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση. «Ξέρετε ότι δεν καταψήφισα. Απείχα. Γιατί εγώ θεωρούσα ότι έχω  ημερομηνία λήξης, σε δύο μήνες δεν θα ήμουν καν στη Βουλή, δεν μπορούσα, δεν είχα το δικαίωμα, να αποφασίσω για κάτι, το οποίο θα βαραίνει για 30 χρόνια τη χώρα.συνείδησή μου έτσι εξέλαβε το μήνυμα.    

Ήταν εξευτελιστική, εντελώς, η διαδικασία ψήφισης της σύμβασης. Εάν οι βουλευτές δεν έχουν μέσα από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες,  μυηθεί σ' αυτό που πρόκειται να ψηφίσουν, να τους εξηγήσουν δηλαδή οικονομολόγοι τα σημεία της σύμβασης, τι θα κάνουν, ένα ραντεβού στα τυφλά. Να ψηφίσουν  δηλαδή  αράδες, σελίδες και τελείες. Είναι εγκληματικό. Είναι ένα ραντεβού στα τυφλά. Υπάρχουν σημεία της σύμβασης που τσιτώνει η τρίχα σου. Και μην μου πει κανείς ότι ξέρει που πάει αυτή η ιστορία».   

Για την κρίση στην Ελλάδα, ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν πάει παραπάνω με αυτό το πολιτικό σκηνικό. Δεν μπορεί να πάει παραπάνω αυτή η ιστορία με την αντιμνημονιακή πολιτική.   

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι η κρίση θα είναι μια ευκαιρία για να δούμε να αναδύονται νέα πρόσωπα και νέα πράγματα στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό», ενώ για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας σχολίασε: «Έτσι όπως πλασάρεται είναι ο μύθος πραγματοποιούμενης προφητείας».   

Τέλος, θεωρεί πως «θα υπάρξει ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού και θα γίνουν αλλαγές».