«Η δανειακή σύμβαση δεν σώζει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Τον Ιούνιο θα έχουμε και πάλι πολύ σκληρά και οριζόντια, άρα άδικα και ατελέσφορα, μέτρα να ψηφίσουμε», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, ανεξάρτητη βουλευτής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».    «Ο λόγος για τον οποίο καταψήφισα τη δεύτερη δανειακή σύμβαση είναι γιατί αφού την διάβασα, με πολλή προσοχή, είμαι βέβαιη ότι ,όχι μόνο επειδή διάβασα όσα αναγράφονται στη συνοδευτική επιστολή αλλά και στο κύριο σώμα της σύμβασης αυτή η σύμβαση δεν λύνει το πρόβλημα της χώρας.  Η υπόθεση χρεοκοπίας της χώρας  θέλει άλλη πολιτική διαπραγμάτευση για να μπορέσουμε να τη γλιτώσουμε», εξήγησε η κ. Αποστολάκη.   

Για τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Έχω απόψεις και τις υποστηρίζω, θέλω να πιστεύω, με συνέπεια. Από το 2006 έχω μία διαφωνία σε πολλαπλές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με αφετηρία  την πρόθεση  αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για ταιδιωτικά πανεπιστήμια.   

Αλλά και μία σειρά από άλλα θέματα. Οι διαφωνίες μου αυτές κορυφώθηκαν με τη μοιραία επιλογή για το δημοψήφισμα, που  οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή μου και ολοκληρώθηκαν σε ό,τι αφορά με τη διαχείριση της δανειακής σύμβασης και, τελικά, την απόφαση για την υπερψήφισή της».   

«Αυτή η υποτιθέμενη διένεξη ανάμεσα στον σκληρό Σόιμπλε και την υποτίθεται πιο ήπια Μέρκελ, εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχέδιο, μιας επίμονης και τυφλής Γερμανίας, που δε διδάσκεται από το παρελθόν της και που οδηγεί σε αδιέξοδο όχι  μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία και την ευρωπαϊκή συνοχή», ανέφερε η κ. Αποστολάκη, σχετικά με τη στάση της Γερμανίας.   

Όσο για τον Γ. Παπανδρέου, υπογράμμισε: «Εγώ, λοιπόν, ακούω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία εξαιρετικά αυτάρεσκη αποτίμηση όσων έχουν γίνει, μέχρι σήμερα, που, κατά την άποψή μου, δεν είναι δικαιολογημένη. Δηλαδή η επωδός ότι σώσαμε τη χώρα, θεωρώ, κατά την άποψή μου, ότι είναι αδικαιολόγητα αυτάρεσκη και σε κάθε περίπτωση μυωπική».   

Κατά την άποψή της, «αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι η συγκρότηση ενός μετώπου με τις χώρες του Νότου που πλήττονται σε μικρότερο βαθμό, αλλά που θα αντιμετωπίσουν σύντομα τα δικά μας αδιέξοδα, είτε έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό, είτε εκείνες που δεν έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό, η  Ιταλία για παράδειγμα, αλλά και με τη Γαλλία που εξακολουθεί να είναι  κομμάτι της ευρωπαϊκής ατμομηχανής, άσχετα αν η Γερμανία έχει μια πρωτοκαθεδρία.Πιστεύω ότι είναι εντυπωσιακές οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο κ Ολάντ».   

Για την επιστροφή της στο ΠΑΣΟΚ με άλλη ηγεσία, ξεκαθαρίζει ότι «Η διαφοροποίησή μου από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει να κάνει με πρόσωπα και δεν εξαντλείται σε αυτό. Θα αδικούσα την πορεία μου και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύομαι.   

Δεν είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος  βρίσκομαι στο ΠΑΣΟΚ επειδή είμαι φίλη με κάποιους ανθρώπους ή ανήκω εν πάση περιπτώσει, στην κατηγορία αυτή που λέμε το τελευταίο διάστημα, εσείς οι ίδιοι την έχετε αναδείξει έπειτα από ένα πολιτικό στέλεχος, τον  Γιώργο Φλωρίδη, που το ανέφερε, δεν ανήκω δηλαδή στην κατηγορία των κηπουρών.  

Είμαι ένας άνθρωπος που έχει απόψεις. Βεβαίως, πολλοί διαφωνούν με τις απόψεις μου και κάποιοι άλλοι συμφωνούν. Οι διαφωνίες μου εδράζονται σε πολιτικές επιλογές, πολιτικές πρωτοβουλίες ή πολιτικές καθυστερήσεις».   

Ακόμη, θεωρεί ότι «η πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη» και είναι «πρόδρομο» το να ενταχθεί σε άλλο πολιτικό φορέα.