Μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις και έμμεση απάντηση σε πληροφορίες από ευρωπαϊκά κέντρα περί παράτασης των εκλογών, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μετά την ολοκλήρωση του PSI θα έχουμε άμεσα εκλογές γιατί χώρα χρειάζεται κυβέρνηση νωπή και ισχυρή με λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση, για να αποκατασταθεί, όπως επισήμανε, «το δικαίωμα της ελπίδας».
 Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος ανέλυσε τις προτεραιότητες του: «Ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή, άμεσα εκλογές, για να αναδειχθεί κυβέρνηση ισχυρή με νωπή εντολή και δημοκρατική νομιμοποίηση».

Διευκρίνισε ότι «τα λέω αυτά σε όλους, τα λέω και στους δανειστές» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα είμαστε νικητές σύντομα στις εκλογές που έρχονται».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να «αποζημιωθούν άμεσα οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τους βανδάλους στα πρόσφατα επεισόδια. Δεν πρέπει να κλείσουν άλλα μαγαζιά και να οδηγηθούν άνθρωποι στην ανεργία», ενώ επανέλαβε ότι «θα έλθει η στιγμή που θα τους κατεβάσω τις κουκούλες, είναι απαράδεκτο μία πόλη να παραδίδεται αφύλακτη σε βανδάλους και εγκληματίες. Η αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε και τα επιχειρήματά του για την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Είπε ότι από την αρχή είχε διαφωνήσει στην συνταγή του μνημονίου, αλλά στο σημείο που είχε φθάσει η χώρα δεν μπορούσε να αφήσει την χώρα να καταρρεύσει.

Πρόσθεσε ότι με το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι στο πρώτο μνημόνιο δεν υπήρχε ανάπτυξη και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν ότι το 2011 έκλεισε με ύφεση 6,8%.

«Πρέπει να κόψουμε το χρέος και να στρέψουμε τη χώρα από το γκρεμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, «δεν διαπραγματεύονταν αλλά υπέγραφαν ότι τους έδιναν».

Τώρα, είπε ο κ. Σαμαράς, εν αντιθέσει με το 2010 το χρέος δεν ήταν βιώσιμο χωρίς το κούρεμα των 85 δισ. ευρώ που προκύψει με το PSI. «Μπορούμε να μετριάσουμε την ύφεση και να αρχίσουμε την ανάκαμψη. Η στάση μας είναι σωτηρία με υπευθυνότητα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.