«Εγώ θα παραιτηθώ από τη βουλευτική μου έδρα, αλλά δεν ήμουν εγώ που άλλαξα στάση σε σχέση με το Μνημόνιο», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στο αίτημα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού να παραδώσει την έδρα του στη Β' Αθήνας.  Ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 είπε: «Εμένα δε με ενδιαφέρουν τα αξιώματα, οι υπουργικές και βουλευτικές θέσεις, τις οποίες θυσίασα με την απόφασή μου να υπερψηφίσω το Νέο Μνημόνιο».

Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τις φήμες ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Νέα Δημοκρατία για να ενταχθεί σε αυτή προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής του Αδωνη Γεωργιάδη στο ΛΑΟΣ απο την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, αρκεί όμως να επιστρέψει την έδρα του.

"Άκουσα τον κ.Γεωργιάδη να λέει ότι θα επιστρέψει την έδρα στο ΛΑΟΣ" είπε ο κ.Καρατζαφέρης στο ΑΜΠΕ και πρόσθεσε: "εάν συμβεί αυτό τότε θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο κόμμα".

Συνάντηση Καρατζαφέρη-Βενιζέλου

Εντωμεταξύ, ο κ. Καρατζαφέρης ενημερώθηκε το μεσημέρι από τον υπουργό Οικονομικών για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, αναφορικά με την προσπάθεια της χώρας μας να αντιμετωπίσει την κρίση και την χθεσινοβραδυνή τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Απο το μόνο που κινδυνεύει η Ελλάδα είναι εάν παραμείνει παθητική, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μετά το πέρας της συνάντησης, και πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και την έναρξη επαφών με τους ομολόγους του των χωρών της ΕΕ.

Παράλληλα, προανήγγειλε τη λήψη δικών του πρωτοβουλιών, αντίστοιχες με αυτές που ανέλαβε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου υπάρχει μια σχετική διαδικασία εν εξελίξει, λέγοντας ότι θα στείλει επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ώστε να ενεργοποιήσει τις κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας με την Πορτογαλία, την Ιταλία, την ισπανία την Ιρλανδία και τη Μάλτα.

"Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κοινοβουλευτική διπλωματία όσο μπορούμε" είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε "πλήρως δικαιωμένος" από τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, λέγοντας ότι πολλοί σημαντικοί Ευρωπαίοι, "λένε τα ίδια επιχειρήματα που έλεγα εγώ".

Ταυτόχρονα ο ίδιος, όπως είπε, θα κάνει μια προσπάθεια με τις "εχθρικές" -όπως τις αποκάλεσε- χώρες της Εσθονίας της Σλοβακίας και της Σλοβενίας.

"Δεν πρέπει να μείνουμε σε παθητική στάση όπως επιμένει η κυβέρνηση, αλλά να κινητοποιηθούμε για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αυτές τις δύσκολες ώρες" είπε ο κ.Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι "η χώρα μας πρέπει να επιμείνει στην διαφορετική εκτίμηση που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη Μέρκελ".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS