Άμεση αλλαγή ηγεσίας, τις επόμενες ημέρες και όχι εβδομάδες, καθώς και αλλαγή φυσιογνωμίας σε μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ για την παρουσίαση, εκ μέρους του, ιδεολογικής πλατφόρμας για την «επόμενη ημέρα» στο Κίνημα.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν την παράταση της εκλογής για τις επόμενες εβδόμαδες ενώ δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση άσκησε δημαγωγική πολιτική.

Αναφερόμενος στα θετικά της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2011 είπε ότι τακτοποιήθηκαν προβλήματα 35 ετών σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και ότι αν δεν είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η χώρα θα είχε πτωχεύσει.   

Δήλωσε όμως ότι «πρέπει να γίνει και μια οδυνηρή αυτοκριτική», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δημαγώγησε προ των εκλογών του 2009, αν και κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος διαφώνησαν με την γενναιόδωρη χάραξη της προεκλογικής γρααμής.  

O κ. Λοβέρδος πρότεινε, επίσης, την αλλαγή της χρηματοδότησης των κομμάτων, τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» για όσους ασκούν οποιαδήποτε δημόσια εξουσία και όχι μόνο για τους εκπροσώπους δικαστικής , νομοθετικής και εκετελεστικής εξουσίας.  

Τέλος, σχετικά με την οικονομία, ο υπουργός Υγείας πρότεινε να καταρτιστεί τώρα, ακόμα και από την κυβέρνηση Παπαδήμου, πενταετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.  

Σε μια σύντομη παρέμβασή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε θαρραλέα και συγκεκριμένη την συμβολή του κ. Λοβέρδου για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.  

Παρόντες στην εκδήλωση είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μάρκος Μπόλαρης, Χρήστος Αηδόνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Τιμοσίδης, Θανάσης Οικονόμου, Κώστας Σπηλιόπουλος, Γιώργος Ντόλιος, Πάρις Κουκουλόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

O υπουργός Υγείας
παρουσιάσε ένα κείμενο 74 σελίδων στο οποίο τονίζει την αναγκαιότητα για ριζικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.Διαβάστε το πλήρες κείμενο με τις θέσεις του Ανδρέα Λοβέρδο για την «Νέα ελληνική ανόρθωση» ΕΔΩ Σχετικά Θέματα:

 Το ιδεολογικό του μανιφέστο παρουσιάζει ο Λοβέρδος- «Άρωμα» νέου κόμματος από την Κατσέλη