Οι δυσκολίες που υπάρχουν ακόμη στους κόλπους του Eurogroup για την έγκριση του νέου δανειοδοτικού προγράμματος της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ότι ο κ. Παπαδήμος είχε χθες μακρά τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ θα συνεχίσει και αύριο τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει όλες τις δεσμεύσεις που απαιτήθηκαν και είναι επαρκέστατες. "Έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις και προσδοκούμε ότι την Δευτέρα το θέμα θα κλείσει θετικά".

Ο κ. Καψής πρόσθεσε πώς αναμένεται να ανάψει το "πράσινο φως" και πώς "εμείς περιμένουμε να κλείσει την Δευτέρα".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι δεν έχει διατυπωθεί καμία νέα αξίωση ούτε καινούργιες δεσμεύσεις.

Το θέμα του ειδικού λογαριασμού που έχει τεθεί στο τραπέζι παραμένει ακόμη ανοικτό και, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση, η κυβέρνηση δεν κάνει κανένα σχόλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης ειδικού Επιτρόπου για την Ελλάδα, ούτε ζήτημα παρακράτησης δημοσίων εσόδων για να αποπληρώνεται το χρέος της χώρας.

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Καψής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν απασχόλησε τις συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά. "Το ζήτημα των εκλογών είναι στη απόλυτη δικαιοδοσία της Ελλάδας και δεν έχει τεθεί από κανένα εταίρο τέτοιο θέμα", απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Όσο για τις συναντήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Καψής ανέφερε ότι αποσκοπεί στην πλήρη ενημέρωση τους, η οποία είναι απαραίτητη.